Gå til hovedinnhold

Kewpie majones

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Leter du etter Kewpie mayo? Nå kan du få til den populære japanske majonessmaken hjemme! Kewpie er den mest solgte majonesen i Japan og bruker riseddik i stedet for vanlig eddik, noe som gir den en søtere og mer syrlig smaksprofil. Denne veganske versjonen er fantastisk i asiatiske retter og som dressing i burger eller sandwicher og wraps. Oppskrift på Kewpie majones er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. 1 porsjon gir ca. 170 ml kewpie majones.

Total tid: 5 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En liten hvit skål med japansk kewpie majones.
En skikkelig god hjemmelaget majones som passer til alt fra asiatiske retter, burgere og smørbrød!

FREMGANGSMÅTE

  1. Start med å lage grunnoppskriften på vegansk majones
    Kjør soyamelk, hvit eddik, sitronsaft og sennep i en blender. Vil du ha en ekstra kremete majones, kan du erstatte soyamelken delvis eller helt med kikertsvann.

  2. Tilsett oljen svært langsomt
    Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen går. Kjør blenderen til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

  3. Tilsett resten av ingrediensene
    Tilsett deretter brun ris miso, nori-tangpulver, risvineddik og tamari i den veganske majonesen. Kjør maskinen til alle ingrediensene er godt blandet og du har en jevn konsistens.

  4. Oppbevares kjølig
    Oppbevar Kewpie majonesen i en lufttett beholder i kjøleskapet. Holder fersk i ca. 1 måned.