Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Leter du etter Kewpie mayo? Nå kan du få til den populære japanske majonessmaken hjemme! Kewpie er den mest solgte majonesen i Japan og bruker riseddik i stedet for vanlig eddik, noe som gir den en søtere og mer syrlig smaksprofil. Denne veganske versjonen er fantastisk i asiatiske retter og som dressing i burger eller sandwicher og wraps. Oppskrift på Kewpie majones er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. 1 porsjon gir ca. 170 ml kewpie majones.
Start med å lage grunnoppskriften på vegansk majones
Kjør soyamelk, hvit eddik, sitronsaft og sennep i en blender. Vil du ha en ekstra kremete majones, kan du erstatte soyamelken delvis eller helt med kikertsvann.
Tilsett oljen svært langsomt
Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen går. Kjør blenderen til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Tilsett resten av ingrediensene
Tilsett deretter brun ris miso, nori-tangpulver, risvineddik og tamari i den veganske majonesen. Kjør maskinen til alle ingrediensene er godt blandet og du har en jevn konsistens.
Oppbevares kjølig
Oppbevar Kewpie majonesen i en lufttett beholder i kjøleskapet. Holder fersk i ca. 1 måned.