Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget pasta med sopp og sort trøffel

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Lyst til på hjemmelaget pasta uten egg? Da må du prøve denne trøffelpastaen med sopp som tar deg rett ned til bølgende, landskap i Toscana – helt uten at du må forlate kjøkkenet. Her lager du pastaen fra bunnen av, så det går litt raskere om du har en pastamaskin, men du kan også bruke en god, gammeldags kjevle!  Vill sopp med en dyp, jordlig smak, møter den unike smaksprofilen til svart trøffel, som siden drysses på med et lag plantebasert parmesan. Du kan også teste å lage din egne veganske parmesan med næringsgjær og nøtter. Resultatet er en fyldig, kremet pastarett som føles som ren hverdagsluksus. Perfekt når du vil imponere gjestene dine, eller bare unne deg selv noe ekstra godt til middag. Oppskrift på trøffelpasta har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Hjemmelaget pasta med tynne skiver trøffel og et dryss vegansk parmesan.
Nyt smaken av Italia fra ditt eget kjøkken! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag pastadeigen
    Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør korte pulser for å unngå å overarbeide deigen. Sjekk konsistensen – er den for tørr, tilsett litt vann; er den for våt, tilsett litt mer mel. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

  2. Kna deigen før utkjevling
    Legg deigen på en melet overflate, dryss mel på hendene og del deigen i 4 like deler. Kna hver del for seg, og hold de andre dekket med plastfolie mens du jobber slik at de ikke tørker ut.

  3. Still inn pastamaskinen eller bruk en kjevle
    Still inn pastamaskinen på bredeste innstilling og kjør deigen gjennom 2–3 ganger til den er glatt og lett blank. (Eller bruk en kjevle for å kjevle ut deigen 1-2 mm tykk. Snu deigen underveis og dryss på mer mel om nødvendig). Skjær den deretter i strimler på ca. 3 cm bredde. Legg pastaen på en bakepapirkledd form, dryss over litt semulemel, dekk med plastfolie og sett kaldt til bruk.

  4. Lag sausen
    Smelt smøret i en kasserolle, tilsett hvitløk og timian, og la det surre i 1 minutt uten at hvitløken blir brun. Tilsett soppen og stek i 4–5 minutter til den akkurat er gjennomstekt. Hell i soyafløten og smak til med salt og pepper.

  5. Kok pastaen
    Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele, tilsett en skvett olje og legg i pastaen. Kok i 3–4 minutter, rør forsiktig for å unngå at den kleber. Sil av vannet, bland pastaen inn i sausen og fordel på fire tallerkener.

  6. Topp retten og server
    Topp hver porsjon med tynne skiver svart trøffel, revet vegansk parmesan og litt grovkvernet sort pepper. Server umiddelbart mens pastaen er dampende varm.