Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag pastadeigen
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør korte pulser for å unngå å overarbeide deigen. Sjekk konsistensen – er den for tørr, tilsett litt vann; er den for våt, tilsett litt mer mel. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
Kna deigen før utkjevling
Legg deigen på en melet overflate, dryss mel på hendene og del deigen i 4 like deler. Kna hver del for seg, og hold de andre dekket med plastfolie mens du jobber slik at de ikke tørker ut.
Still inn pastamaskinen eller bruk en kjevle
Still inn pastamaskinen på bredeste innstilling og kjør deigen gjennom 2–3 ganger til den er glatt og lett blank. (Eller bruk en kjevle for å kjevle ut deigen 1-2 mm tykk. Snu deigen underveis og dryss på mer mel om nødvendig). Skjær den deretter i strimler på ca. 3 cm bredde. Legg pastaen på en bakepapirkledd form, dryss over litt semulemel, dekk med plastfolie og sett kaldt til bruk.
Lag sausen
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett hvitløk og timian, og la det surre i 1 minutt uten at hvitløken blir brun. Tilsett soppen og stek i 4–5 minutter til den akkurat er gjennomstekt. Hell i soyafløten og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen
Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele, tilsett en skvett olje og legg i pastaen. Kok i 3–4 minutter, rør forsiktig for å unngå at den kleber. Sil av vannet, bland pastaen inn i sausen og fordel på fire tallerkener.
Topp retten og server
Topp hver porsjon med tynne skiver svart trøffel, revet vegansk parmesan og litt grovkvernet sort pepper. Server umiddelbart mens pastaen er dampende varm.