Gå til hovedinnhold

Vegansk parmesan

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

En vegansk parmesan med bare 3 ingredienser! Ha cashewnøtter, næringsgjær og litt salt i en blender og du har en melkefri parmesan på få sekunder. Den smelter ikke og du trenger heller ikke å bruke rivjern før du strør det på pizza, pasta, gryteretter, salater og supper. "Nutritional yeast", eller næringsgjær, er et inaktivt gjær, og kan ikke brukes i brødbaking. Men du kan derimot bruke det som smakstilsetning i en rekke retter. Du kan også strø det som topping på popcorn! Næringsgjær har en osteaktig og nøtteaktig smak, i tillegg til å være en fin kilde til B-vitaminer. Den veganske parmesanen oppbevares tørt, i et lufttett glass.

Total tid: 2 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En brun keramikkskål med vegansk parmesan.
Bruk vegansk parmesan som topping på alt fra supper til popcorn!

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha ingrediensene i en blender
    Ha cashewnøtter, næringsgjær og salt i en blender. Kjør til en grov melkonsistens.

  2. Server som topping
    Nå har du en melkefri parmesam klar til å brukes! Dryss på pasta, gryter og supper.