Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Når det kommer til snacks, vil de aller fleste takke ja til tynne, sprø chips! Her lager du grønnsakschips med rødbeter og pastinakk, servert sammen med en fløyelsmyk cashewdip (cashewnøttene du bruker skal være bløtlagte i vann dagen før). Dippen har en deilig ostete smak, takket være næringsgjæren. Disse er farlig gode, så lag gjerne en ekstra porsjon. Oppskrift på rødbet- og pastinakkchips har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Skjær grønnsakene
Skjær rødbeter og pastinakk i svært tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller grønnsaksskreller.
Friter chipsene
Vend skivene lett i maismel og friter umiddelbart i små porsjoner. Ta dem ut av oljen så snart de begynner å bli sprø. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av, og krydre med salt og pepper.
Lag cashew-«ostedipp»
Varm sesamoljen i en liten kjele og fres hvitløken i ca. 30 sekunder, slik at den mister den skarpe smaken. Ta kjelen av varmen og kjør hvitløk, bløtlagte cashewnøtter, soyafløte, næringsgjær, eddik og en klype salt i en blender til en helt jevn og kremet dip.
Servering
Legg chipsene på et fat og server sammen med cashew-dippen. Nyt dem mens de er nyfriterte og sprø.