Gå til hovedinnhold

Grønnsakschips med cashew-«ostedipp»

4 (1)
OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Når det kommer til snacks, vil de aller fleste takke ja til tynne, sprø chips! Her lager du grønnsakschips med rødbeter og pastinakk, servert sammen med en fløyelsmyk cashew­dip (cashewnøttene du bruker skal være bløtlagte i vann dagen før). Dippen har en deilig ostete smak, takket være næringsgjæren. Disse er farlig gode, så lag gjerne en ekstra porsjon. Oppskrift på rødbet- og pastinakkchips har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To beholdere i en matkasse i tre fylt med friterte rødbete-og pastinakkchips.
Fritrerte rotgrønnsaker er et smakfult alternativ til fredagskosen, servert sammen med en "ostete" cashewdipp. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær grønnsakene
    Skjær rødbeter og pastinakk i svært tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller grønnsaksskreller.

  2. Friter chipsene
    Vend skivene lett i maismel og friter umiddelbart i små porsjoner. Ta dem ut av oljen så snart de begynner å bli sprø. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av, og krydre med salt og pepper.

  3. Lag cashew-«ostedipp»
    Varm sesamoljen i en liten kjele og fres hvitløken i ca. 30 sekunder, slik at den mister den skarpe smaken. Ta kjelen av varmen og kjør hvitløk, bløtlagte cashewnøtter, soyafløte, næringsgjær, eddik og en klype salt i en blender til en helt jevn og kremet dip.

  4. Servering
    Legg chipsene på et fat og server sammen med cashew-dippen. Nyt dem mens de er nyfriterte og sprø.