Gå til hovedinnhold

Gelédessert i glass

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Har du hørt om Knickerbocker Glory? En lagvis dessert, servert i høye glass – perfekt til å nytes med en lang skje! Desserten er trolig fra tidlig 1900-tallet, oppkalt etter Knickerbocker Hotel i New York, som var rosa og kremfarget på den tiden. I denne oppskriften har den fått nytt liv som en imponerende vegansk festdessert. Lagene i glasset består av en skikkelig god hjemmelaget vaniljekrem med hirse, tranebærgelé og myk kokoskrem. Toppes med en kule vaniljeis og et dryss revet sjokolade. Lyst til å servere flere enkle desserter i glass? Ta en titt på syrlig key lime pie i glass og ostekake i glass!

Total tid: 3 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
festlig dessert i glass, fylt lagvis med gele, vaniljekrem og bær
Lag på lag med friske bær, gelé og vaniljekrem. Toppes med mer bær, kokoskrem og et dryss sjokolade - en skikkelig showstopper på festbordet! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok hirse i en kjele
    Start med å lage vaniljesausen: Skyll hirsen i kaldt vann, og kok den i vann i ca. 10 minutter. Sil av og skyll på nytt. Varm opp en annen kjele, ha i den kokte hirsen sammen med vaniljefrø og sukker.

  2. Tilsett kokosmelk mens du rører
    Tilsett kokosmelken litt etter litt mens du rører konstant i ca. 20 minutter, til du får en jevn og kremet blanding. Kjør blandingen i en foodprosessor til den er glatt, og sett til side.

  3. Lag geléen i en kjele
    Varm tranebærjuicen sammen med sukker i en kjele. Når det begynner å småkoke, tilsett agarpulveret og visp godt. Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.

  4. Monter desserten i lag
    Finn frem høye dessertglass. Start med litt friske bær i bunnen. Hell så over gelé til omtrent en fjerdedel av glasset, og sett det i kjøleskapet i ca. 1 time til geléen har stivnet. Deretter heller du over et lag vaniljekrem, tilsetter flere bær, og setter det tilbake i kjøleskapet for å stivne. Gjenta prosessen med lag på lag av gelé og vaniljekrem til glassene er fulle.

  5. Pisk kokoskrem og server
    Pisk den avkjølte kokoskremen sammen med melis til den er luftig. Bruk sprøytepose (eller skje) for å toppe hvert glass med et generøst lag kokoskrem. Legg en kule vaniljeis på toppen, pynt med friske bær og revet sjokolade – og server!