Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok hirse i en kjele
Start med å lage vaniljesausen: Skyll hirsen i kaldt vann, og kok den i vann i ca. 10 minutter. Sil av og skyll på nytt. Varm opp en annen kjele, ha i den kokte hirsen sammen med vaniljefrø og sukker.
Tilsett kokosmelk mens du rører
Tilsett kokosmelken litt etter litt mens du rører konstant i ca. 20 minutter, til du får en jevn og kremet blanding. Kjør blandingen i en foodprosessor til den er glatt, og sett til side.
Lag geléen i en kjele
Varm tranebærjuicen sammen med sukker i en kjele. Når det begynner å småkoke, tilsett agarpulveret og visp godt. Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.
Monter desserten i lag
Finn frem høye dessertglass. Start med litt friske bær i bunnen. Hell så over gelé til omtrent en fjerdedel av glasset, og sett det i kjøleskapet i ca. 1 time til geléen har stivnet. Deretter heller du over et lag vaniljekrem, tilsetter flere bær, og setter det tilbake i kjøleskapet for å stivne. Gjenta prosessen med lag på lag av gelé og vaniljekrem til glassene er fulle.
Pisk kokoskrem og server
Pisk den avkjølte kokoskremen sammen med melis til den er luftig. Bruk sprøytepose (eller skje) for å toppe hvert glass med et generøst lag kokoskrem. Legg en kule vaniljeis på toppen, pynt med friske bær og revet sjokolade – og server!