Gå til hovedinnhold

Fylt kibbeh med lime- og tahinidipp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Kibbeh, også kalt kubba, er en tradisjonell rett fra Levanten og anses å være en nasjonalrett i både Syria og Libanon. Kibbeh finnes i mange varianter og her får du oppskriften på en vegansk versjon! Laget med smakfull søtpotet, fylt med løk, grønnkål, nøtter og krydder. Serveres med en frisk lime- og tahinipp! Perfekt som en del av en meze, en digg snacks eller siderett. Oppskriften på fylt kibbeh og tahini-lime dipp er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken fritert kibbeh fylt med smakfulle krydder og grønnsaker.
Sprøstekt kibbeh fylt med krydrede grønnsaker er skikkelig godt å dyppe meden syrlig lime- og tahinidipp! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag deig i en kjøkkenmaskin
    Sil bulgurhveten godt og klem ut overflødig vann (bruk gjerne en nøttemelkpose eller en tynn bomullsklut til dette). Ha bulgur sammen med resten av deigingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn deig. Legg deigen til side og dekk den med et lett fuktet klede.

  2. Lag fyllet i en stekepanne
    Varm litt olje i en stekepanne eller wokpanne og fres løken til den blir myk. Tilsett tomatene og la dem koke i 4–5 minutter til de blir myke. Ha i grønnkålen og la den surre noen minutter til. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Smak til med salt, pepper og en skvett eplecidereddik eller sitronsaft. Ta pannen av varmen og la fyllet avkjøle seg litt.

  3. Form og friter kibbeh til gylne
    Ta en liten ball av deigen og trykk den flat til en skive eller oval form. Legg en skje fyll i midten og brett deigen forsiktig rundt for å lukke den. Form kibbehene til enten kuler, pæreformer eller flate boller – etter eget ønske. Friter kibbehene i varm olje til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.

  4. Lag lime- og tahinidipp
    Kjør alle ingrediensene til dippen i en blender til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.

  5. Server vegansk kibbeh med frisk lime- og tahinidipp
    Pynt dippen med litt frisk mynte og server den sammen med de sprøstekte kibbehene. Perfekt som en forrett eller som del av en mezebuffet!