Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Det finnes mange varianter av løksuppe, men den franske versjonen serveres med en brødskive flytende på toppen! Etter litt prøving og feiling har Nordvegan funnet den perfekte balansen av smaker, med smeltet vegansk ost på ristet brød. Resultatet er en rykende varm suppe med en dyp og fyldig smak. En perfekt kontrast til den sprø toppen. Lyst til å prøve flere veganske, franske retter? Ta en titt på oppskriften quiche med squash og rødløk!
Karamelliser løken
Varm opp litt olje i en stor kjele og ha i den skivede løken. La den surre på middels varme til den blir gyllen og begynner å karamellisere (ca. 30 min eller mer). Tilsett laurbærbladene.
Tilsett mel
Strø over hvetemelet og rør godt mens det koker i noen minutter, til melet er helt oppløst.
Tilsett eddik og buljong
Hell i sherryeddiken og rør godt for å løsne smaken som har satt seg i bunnen av kjelen. Spe gradvis med grønnsaksbuljong og tilsett næringsgjæren. La suppen småkoke under lokk i minst 1 time.
Lag ostekrutongene
Skjær brødet i ca. 2 cm tykke skiver og rist dem på begge sider. Strø over revet vegansk ost.
Legg suppen i skåler og gratinér
Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler, legg en ostecrouton på toppen av hver porsjon, og sett skålene under grillen i ovnen i noen minutter, til osten er smeltet og gyllen. Ta forsiktig ut og server umiddelbart.