Gå til hovedinnhold

Fransk løksuppe med plantebaserte ostekrutonger

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Det finnes mange varianter av løksuppe, men den franske versjonen serveres med en brødskive flytende på toppen! Etter litt prøving og feiling har Nordvegan funnet den perfekte balansen av smaker, med smeltet vegansk ost på ristet brød. Resultatet er en rykende varm suppe med en dyp og fyldig smak. En perfekt kontrast til den sprø toppen. Lyst til å prøve flere veganske, franske retter? Ta en titt på oppskriften quiche med squash og rødløk!

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rustikk skål fransk løksuppe med en sprø, ostetoppet skive med brød.
Server fransk løksuppe med en dyp og fyldig smak. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Karamelliser løken
    Varm opp litt olje i en stor kjele og ha i den skivede løken. La den surre på middels varme til den blir gyllen og begynner å karamellisere (ca. 30 min eller mer). Tilsett laurbærbladene.

  2. Tilsett mel
    Strø over hvetemelet og rør godt mens det koker i noen minutter, til melet er helt oppløst.

  3. Tilsett eddik og buljong
    Hell i sherryeddiken og rør godt for å løsne smaken som har satt seg i bunnen av kjelen. Spe gradvis med grønnsaksbuljong og tilsett næringsgjæren. La suppen småkoke under lokk i minst 1 time.

  4. Lag ostekrutongene
    Skjær brødet i ca. 2 cm tykke skiver og rist dem på begge sider. Strø over revet vegansk ost.

  5. Legg suppen i skåler og gratinér
    Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler, legg en ostecrouton på toppen av hver porsjon, og sett skålene under grillen i ovnen i noen minutter, til osten er smeltet og gyllen. Ta forsiktig ut og server umiddelbart.