Gå til hovedinnhold

Crème Brûlée med hirse og jordbær

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Crème brûlée er en tidløs dessertklassiker, og denne varianten byr på en overraskende vri: hirse! Ved å blende inn kokt hirse i blandingen får desserten en utrolig kremet konsistens, helt uten fløte eller egg. Med et lag av myke jordbær i bunnen og en sprø karamellisert topp, blir dette en plantebasert nytelse som imponerer. Har du ikke en brenner? Varm en stor metalløse (f.eks. en suppeøse) på komfyren og press den ned på sukkerlaget for å karamellisere. Du må kanskje varme opp øsen flere ganger. Det krever litt øvelse, men gir et flott resultat!

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
solgul creme brulee med jordbær og sprø sukkerskorpe i hengslede glass.
Fløyelsmyk Crème Brûlée med et sprøtt lokk av karamellisert sukker. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Tilbered jordbærene
    Kok jordbærene i en kjele sammen med sukker og vann til bærene er myke. Ta ut jordbærene med en skje og fordel dem i porsjonsformer (ramekiner). La væsken koke videre til den tykner til en sirup, og hell denne over jordbærene i formene.

  2. Kok hirse
    Så til hirsekremen. Kok opp vann i en gryte og ha i hirsen. Kok i 5 minutter, sil av vannet og skyll hirsen godt. Ha den kokte hirsen i en kjele sammen med sukker, vaniljestangen, og kokosoljen.

  3. Spe på soyamelk
    Spe gradvis med soyamelken mens du rører jevnlig. La det småkoke og tykne over lav varme i ca. 20 minutter. Rør kontinuerlig slik at det ikke brenner seg. Tilsett mer sukker om du vil at den skal bli søtere. Når blandingen er tykk og kremet, fjern vaniljestangen og kjør alt i en blender eller foodprosessor til det blir helt glatt.

  4. Monter og avkjøl
    Hell hirse-kremen forsiktig over jordbærlaget i formene. Sett i kjøleskapet og la det stå til det har satt seg helt.

  5. Karamelliser toppen
    Rett før servering, dryss et tykt lag med sukker over toppen av hver porsjon. Bruk en brulee-brenner (gassbrenner) til å karamellisere sukkeret til et sprøtt lokk.

  6. Topp med friske bær og server
    Pynt med friske bær og server.

Tips!

  • Har du ikke en brenner? Varm en stor metalløse (f.eks. en suppeøse) på komfyren og press den ned på sukkerlaget for å karamellisere. Du må kanskje varme opp øsen flere ganger. Det krever litt øvelse, men gir et flott resultat!