Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tilbered jordbærene
Kok jordbærene i en kjele sammen med sukker og vann til bærene er myke. Ta ut jordbærene med en skje og fordel dem i porsjonsformer (ramekiner). La væsken koke videre til den tykner til en sirup, og hell denne over jordbærene i formene.
Kok hirse
Så til hirsekremen. Kok opp vann i en gryte og ha i hirsen. Kok i 5 minutter, sil av vannet og skyll hirsen godt. Ha den kokte hirsen i en kjele sammen med sukker, vaniljestangen, og kokosoljen.
Spe på soyamelk
Spe gradvis med soyamelken mens du rører jevnlig. La det småkoke og tykne over lav varme i ca. 20 minutter. Rør kontinuerlig slik at det ikke brenner seg. Tilsett mer sukker om du vil at den skal bli søtere. Når blandingen er tykk og kremet, fjern vaniljestangen og kjør alt i en blender eller foodprosessor til det blir helt glatt.
Monter og avkjøl
Hell hirse-kremen forsiktig over jordbærlaget i formene. Sett i kjøleskapet og la det stå til det har satt seg helt.
Karamelliser toppen
Rett før servering, dryss et tykt lag med sukker over toppen av hver porsjon. Bruk en brulee-brenner (gassbrenner) til å karamellisere sukkeret til et sprøtt lokk.
Topp med friske bær og server
Pynt med friske bær og server.