Gå til hovedinnhold

Brokkolicarpaccio med avokado

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Brokkolistilker havner ofte rett i matavfallet, men visste du at du kan lage en fantastisk forrett av dem? Den unike teksturen til stilkene gir en god og sprø tyggemotstand. Carpaccio er originalt en rett med tynne skiver av rått kjøtt eller fisk, men i denne plantebaserte versjonen danderer du de marinerte brokkoliskivene lagvis med avokado og krydret, bakt sopp. Toppes deretter med en syrlig og aromatisk hjemmelaget dressing. En skikkelig smakfull rett som får deg til å se brokkolistilkene på en helt ny måte!

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Brokkolicarpaccio med avokado ligger flott dandert på en blå keramikktallerken.
Brokkolicarpaccio med avokado er en kjempegod måte å bruke opp hele brokkolibunten på. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag marinade til brokkolien
    I en liten bolle: bland sammen ingefær, hvitløk, halve mengden chili, olivenolje og en klype salt til en jevn paste.

  2. Legg brokkolien i marinaden
    Skrell brokkolistilkene og skjær dem i syltynne skiver på langs (bruk mandolin eller potetskreller om du vil). Legg brokkoliskivene i marinaden, tilsett limesaft, og la dem trekke mens du forbereder resten.

  3. Bak soppen i ovnen
    Legg hele sopp i en ildfast form. Dryss over resten av chilien, timiankvistene og litt vann. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og bak i ovn på 120°C i ca. 1 time. Snu soppene innimellom og lukk folien godt igjen – dette gjør at de damper mens de stekes. Ta dem ut av ovnen, men la folien være på inntil videre.

  4. Lag dressingen
    Grill chiliene raskt på høy varme til de er lett forkullede. Kjør dem sammen med avokadoolje, eplecidereddik og koriander i en blender. Sil dressingen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og pepper.

  5. Dander retten på en tallerken
    Skjær de bakte soppene i tynne skiver. Legg dem på et fat vekselsvis sammen med skiver av marinert brokkoli og avokado. Topp med små basilikumblader (og gjerne erteskudd hvis du har). Drypp dressingen over til slutt og server med en gang.