Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Falafel lages vanligvis kun med kikerter, men her bruker vi et bredere spekter av belgfrukter. Kikerter, kidneybønner og linser gir en dypere smak, og falaflene serveres med en lett søt aprikosdipp for perfekt balanse. Oppskriften på bønnefalafel med aprikosdipp kan serveres til 4-6 personer og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Lag falafeldeigen
Mos alle ingrediensene til falaflene (unntatt den veganske osten) med en gaffel eller kjør dem i en kjøkkenmaskin. Ikke bland for mye – deigen bør ha litt tekstur. Smak til med salt og pepper.
Form og friter falaflene
Ta ca. 1 ss falafeldeig og form til små skiver. Legg litt vegansk ost (litt under en teskje) i midten og brett deigen rundt for å lage en ball. Friter falaflene i varm olje til de er gylne og sprø.
Lag aprikosdippen
Varm litt olje i en panne, tilsett fennikelfrø og la dem frese. Ha i hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett chili, aprikoser og appelsinjuice, og la det småkoke i 15 minutter. Spe på litt mer vann om nødvendig. Kjør blandingen i en blender til en glatt saus.
Server falaflene med aprikosdippen
Server falaflene med aprikosdippen som tilbehør. Perfekt til en lett middag, deilig lunsj eller som snacks!