Gå til hovedinnhold

Bønnefalafel med aprikosdipp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Falafel lages vanligvis kun med kikerter, men her bruker vi et bredere spekter av belgfrukter. Kikerter, kidneybønner og linser gir en dypere smak, og falaflene serveres med en lett søt aprikosdipp for perfekt balanse. Oppskriften på bønnefalafel med aprikosdipp kan serveres til 4-6 personer og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et tårn med falafel med en kjerne av vegansk ost. Toppet med friske urter, limebåter og en skål med aprikosdipp.
Deilig vegansk falafel med en vri! Proppfull av belgvekster og en kjerne av vegansk ost. Perfekt med en søt aprikosdipp. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag falafeldeigen
    Mos alle ingrediensene til falaflene (unntatt den veganske osten) med en gaffel eller kjør dem i en kjøkkenmaskin. Ikke bland for mye – deigen bør ha litt tekstur. Smak til med salt og pepper.

  2. Form og friter falaflene
    Ta ca. 1 ss falafeldeig og form til små skiver. Legg litt vegansk ost (litt under en teskje) i midten og brett deigen rundt for å lage en ball. Friter falaflene i varm olje til de er gylne og sprø.

  3. Lag aprikosdippen
    Varm litt olje i en panne, tilsett fennikelfrø og la dem frese. Ha i hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett chili, aprikoser og appelsinjuice, og la det småkoke i 15 minutter. Spe på litt mer vann om nødvendig. Kjør blandingen i en blender til en glatt saus.

  4. Server falaflene med aprikosdippen
    Server falaflene med aprikosdippen som tilbehør. Perfekt til en lett middag, deilig lunsj eller som snacks!