Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Basbousa med fiken er en tradisjonell dessert i mange land i Midtøsten og Asia. Denne søte kaken nytes både i Marokko og Egypt, helt til India i øst, der den ofte lages under Diwali. Semulemelet gir en mild sødme, som balanseres av rike smaker fra nøtter og kokos. Denne oppskriften på basbousa er vegansk og gir ca. 6-8 porsjoner. Oppskriften er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Vil du prøve andre kaker med smaker fra Midtøsten? Test denne filokaken med fruktnøttfyll og kardemommekrem!
Forvarm ovnen og rist mandlene
Forvarm ovnen til 180 °C. Legg de malte mandlene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem lett i ovnen til de er gylne. Avkjøl litt før bruk.
Bland de tørre ingrediensene
Ha de ristede mandlene i en bolle sammen med semulemel, hvetemel, natron, bakepulver, sukker og vaniljefrø. Bland godt.
Tilsett ingredienser i den samme bollen til en røre
Tilsett den smeltede kokoskremen, kokosoljen og mandelmelken i bollen. Rør til du får en jevn, kremet røre.
Hell røren i en lav kakeform
Hell røren i en lav, bakepapirkledd form. Fordel fikene gjevnt utover formen og trykk dem ned i røren med snittsiden opp. Dryss kokosflak over toppen.
Stek kaken
Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen. Sjekk med en tannpirker eller en liten kniv – den skal komme ut ren.
Lag sirupen
Mens kaken steker, lager du sirupen. Kok opp sukker og vann i en liten kjele. La det småkoke til det tykner lett. Rør inn sitronsaft og kanel, og la det avkjøles litt.
Server basbousakaken
La kaken hvile i 10 minutter etter steking. Pensle eller hell sirupen jevnt over toppen før servering.