Gå til hovedinnhold

Barbecuesaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Barbecuesaus, eller bare BBQ-saus, er en fyldig, litt søt saus med en dyp røyksmak. En uunnværlig følgesvenn til grillmat, som burgere og veggispølser! Bruk barbecuesausen som dipp eller dressing. Du kan også bruke den til marinering, som i denne oppskriften på barbecue-tempeh! Det finnes mange variasjoner på den populære grillsausen, men her får du en hjemmelaget versjon fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. 1 porsjon gir ca. 950 ml barbecuesaus.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En dippskål med mørk barbequesaus.
Barbecuesaus kan brukes i mange ulike retter og er enkel å lage hjemme. Foto: Shutterstock

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend ingrediensene
    Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn saus.

  2. Sil sausen
    Sil sausen gjennom en finmasket sil for en glatt konsistens.

  3. Oppbevares kjølig
    Oppbevar barbecuesausen i en lufttett beholder i kjøleskapet. Holder seg fersk i ca. 1 måned i kjøleskap.