Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne superfyldige og uimotståelige Banoffee paien er perfekt til middagsselskaper og til andre festlige anledninger. En skikkelig showstopper – og en av de beste plantebaserte dessertene som finnes. Ingen vil tro at den er helt uten meieriprodukter! En oppskrift bruker kokosfløte som fryses i forkant. Har du ikke vaniljestang, kan du bruke 0.5 ts vaniljeekstrakt istedenfor. Oppskriften på Banoffee pai gir ca. 4-6 porsjoner og kommer fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Start med å piske kokoskrem
Pisk den delvis frosne kokosfløten sammen med vaniljefrøene og lønnesirupen. Sett i kjøleskap til servering.
Lag nøttebunn i en foodprosessor
Ha nøtter og tørket frukt i en foodprosessor og kjør i korte pulser til en grov blanding (ikke overmiks til en paste). Trykk blandingen ut i en lett smurt stor paiform, eller fordel i 4–6 små former dersom du lager én oppskrift.
Lag karamellen i en foodprosessor
Smelt kokosoljen og kjør sammen med resten av karamellingrediensene (unntatt mandelmelk) i en foodprosessor til en jevn masse. Hell karamellen over bunnen, men spar litt til pynt.
Sett sammen Banoffee paien
Legg bananskivene i et vifteformet mønster over karamellen. Bland den gjenværende karamellen med mandelmelk og drypp over toppen. Topp desserten med kokoskrem og eventuelt noen pekannøtter som pynt.