Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Bak søtpotetene i ovnen
Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte. Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
Skyll og tørk kikertene
Sil laken av kikertene, skyll dem i litt kaldt vann og tørk dem kjapt, så slipper du spruting av olje i stekepannen.
Lag tacokrydra kikerter i en stekepanne
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprikapulver, chilipulver, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og halvparten av saltet. Rør sammen, og ha i kikertene. Stek til de blir sprø og gylne.
Lag avokadomos til fyllet
Ha innmaten fra avokadoen i en bolle, mos med en gaffel, smak til med litt salt.
Klargjør toppingen
Rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk koriander.
Server de bakte søtpotetene med digg fyll og topping
Når søtpotetene er ferdig, snitter du dem i to på langs med en skarp kniv. Bruk en gaffel (eller hendene) og åpne opp litt i søtpoteten. Fyll med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Server søtpotetene rykende varme.