Gå til hovedinnhold

Bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Elsker du søtpoteter? Og hva med taco? Da må du teste oppskriften på bakt søtpotet med tacokrydra kikerter! En skikkelig god middagsrett – perfekt om du vil teste noe nytt til tacofredagen. Her fyller du de bakte søtpotetene med en enkel avokadomos, granateplekjerner og fersk koriander. Perfekt i kombinasjon med de krydrede kikertene. Bakt søtpotet kan også fylles med vegansk rømme, mais, tofubacon eller bønnestuing – bare fantasien setter grenser! Prøv for eksempel også oppskriften på bakt søtpotet med indisk daal eller bakt potet med kantarellsaus og bli inspirert.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Bakt søtpotet fylt med tacokrydret kikerter, guacamole, toppet med granateplekjerner og fersk koriander.
Bakt søtpotet med tacokrydret kikerter er en skikkelig smaksbombe på tallerkenen. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Finn fram en mellomstor ildfast form.

  2. Bak søtpotetene i ovnen
    Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte. Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.

  3. Skyll og tørk kikertene
    Sil laken av kikertene, skyll dem i litt kaldt vann og tørk dem kjapt, så slipper du spruting av olje i stekepannen.

  4. Lag tacokrydra kikerter i en stekepanne
    Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprikapulver, chilipulver, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og halvparten av saltet. Rør sammen, og ha i kikertene. Stek til de blir sprø og gylne.

  5. Lag avokadomos til fyllet
    Ha innmaten fra avokadoen i en bolle, mos med en gaffel, smak til med litt salt.

  6. Klargjør toppingen
    Rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk koriander.

  7. Server de bakte søtpotetene med digg fyll og topping
    Når søtpotetene er ferdig, snitter du dem i to på langs med en skarp kniv. Bruk en gaffel (eller hendene) og åpne opp litt i søtpoteten. Fyll med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Server søtpotetene rykende varme.