Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Bakt fiken med aprikos- og daddelbrød er en fantastisk introduksjon til mat fra Midtøsten. Med de karakteristiske smakene som kjennetegner regionen får du naturlig sødme fra frukt som balanseres perfekt med kremet vegansk ricotta. Finner du ikke en plantebasert ricotta, kan du enkelt bruke oppskriften på hjemmelaget vegansk ricotta med cashewnøtter her. Oppskriften på ovnsbakte fiken med aprikos- og daddelbrød har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Ta frem en bolle og start med brødet
Bland gjær, vann og lønnesirup i en bolle, og la det skumme opp på et lunt sted i 10–15 minutter. I en annen bolle, bland resten av de tørre ingrediensene; hakkede tørkede aprikoser, finhakkede dadler, rismel, bokhvetemel, salt og bakepulver. Ikke olivenolje.
Bland gjærblandingen med olivenolje
Tilsett den oppskummede gjærblandingen med olivenoljen og de tørre ingrediensene. Rør sammen til en deig. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
Stek brødet
Kle en brødform med bakepapir, ha i deigen og form til et brød. Stek på 180 °C i 30 minutter. Ta ut og avkjøl.
Forbered toppingen
Bak fikene i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Bland sammen ricotta, ristede valnøtter og kanel.
Sett sammen bakt fiken med aprikos- og daddelbrød
Skjær brødet i skiver og legg de bakte fikene oppå. Topp med en skje ricottablanding. Dryss over fennikelfrø og granateplekjerner. Pynt med dill og server.