Gå til hovedinnhold

Bakt fiken med aprikos- og daddelbrød

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Bakt fiken med aprikos- og daddelbrød er en fantastisk introduksjon til mat fra Midtøsten. Med de karakteristiske smakene som kjennetegner regionen får du naturlig sødme fra frukt som balanseres perfekt med kremet vegansk ricotta. Finner du ikke en plantebasert ricotta, kan du enkelt bruke oppskriften på hjemmelaget vegansk ricotta med cashewnøtter her. Oppskriften på ovnsbakte fiken med aprikos- og daddelbrød har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 2 t 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En blå tallerken med bakte fiken, toppet med vegansk ricotta og granateplefrø.
Lune ovnsbakte fiken toppet med vegansk ricotta og granateplekjerner passer perfekt med aprikos- og daddelbrød! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en bolle og start med brødet
    Bland gjær, vann og lønnesirup i en bolle, og la det skumme opp på et lunt sted i 10–15 minutter. I en annen bolle, bland resten av de tørre ingrediensene; hakkede tørkede aprikoser, finhakkede dadler, rismel, bokhvetemel, salt og bakepulver. Ikke olivenolje.

  2. Bland gjærblandingen med olivenolje
    Tilsett den oppskummede gjærblandingen med olivenoljen og de tørre ingrediensene. Rør sammen til en deig. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.

  3. Stek brødet
    Kle en brødform med bakepapir, ha i deigen og form til et brød. Stek på 180 °C i 30 minutter. Ta ut og avkjøl.

  4. Forbered toppingen
    Bak fikene i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Bland sammen ricotta, ristede valnøtter og kanel.

  5. Sett sammen bakt fiken med aprikos- og daddelbrød
    Skjær brødet i skiver og legg de bakte fikene oppå. Topp med en skje ricottablanding. Dryss over fennikelfrø og granateplekjerner. Pynt med dill og server.