Gå til hovedinnhold

Fra frokost til (fest)middag, her er oppskriftene du trenger til en plantebasert 17. mai feiring 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 13. mai

Skal du dekke langbordet til en storslått 17.mai-frokost? Eller nyte en rolig 17.mai-lunsj i vårsolen mens du ser på et hav av vakre, vaiende flagg?

På Veggisnytt finner du våre beste veganske oppskrifter du kan lage til 17.mai! Server klassiske 17.mai-retter med en plantebasert vri, etterfulgt av smakfulle desserter i rødt, hvitt og blått.

Drømmer du om å imponer gjestene med hjemmelaget pølse i brød, kremet potetsalat og rømmegrø? Eller trylle frem smaken av eggerøre og røkelaks – helt uten egg eller fisk?

For mange starter nasjonaldagen med en hyggelig 17.mai-frokost. Se for deg et bugnende bord fylt med fristende retter, omringet av venner og familie kledd i finstasen! Trenger du idéer til dette frokostbordet? By på nybakt focaccia, digg pålegg og flotte småretter det blir vanskelig å velge mellom! Vi har oppskriftene til både frokost, brunsj og lunsj til 17.mai.

Lurer du på hva du skal spise til middag på 17.mai? Hva med fyre opp grillen og invitere kjente og kjære til en ekte grillfest?

Det er nemlig mange i vårt langstrakte land har som tradisjon å invitere familie og venner til grilling på 17.mai. Og det er vel kanskje ikke så rart – på varme maidager finnes det knapt noen bedre enn å kunne lage og spise mat ute, kjenne lukten fra grillen og vite at sommeren står for døren atter en gang.

Så hvorfor ikke imponere gjester med klassiske 17.mai-grillmat med en plantebasert vri? Hjemmelaget pølse i brød, grillspyd og de diggeste burgerne hører selvsagt hjemme på 17. mai grillfesten. Server med en nydelig dressing og en frisk salat, og vi garanterer at alle kommer til å spørre etter en porsjon til.

På Veggisnytt finner du alle oppskriftene du trenger.

Lyst på noe søtt påfyll etter barnetog og hurrarop?

Her på Veggisnytt finner du våre beste veganske oppskrifter du kan lage til 17.mai, og hvem drømmer vel ikke om smakfulle desserter i rødt, hvitt og blått? Ingen 17.mai er komplett uten pavola med sprø marengsbunn, luftig krem og friske bær. Eller hva med noen deilige pinneis til de små? Eller et stykke helt vegansk Kvæfjordkake – eller Verdens Beste, som denne kaken også heter på folkemunne?

Vil du enda flere desserttips til fest og feiring? Klikk tilbake til alle oppskrifter!

Les også