Rene, plantebaserte proteiner som bønner, linser, nøtter, tofu og seitan er gullstandarden for et sunt, plantebasert kosthold, men det er også godt å vite at plantebaserte kjøtterstatninger er ikke bare helt OK å spise, men også til og med både sunt og anbefalt til og med.
For nå, for første gang, har nemlig et plantebasert kjøttprodukt blitt sertifisert som ypperlig ernæring for profesjonelle fotball-, basketball- og golfspillere i USA. Impossible Foods har mottatt godkjenningsmerket NSF (National Science Fourndation) Certified for Sport, en sertifisering som er anerkjent av NFL, MLB, PGA, LPGA og Canadian Center for Ethics in Sport, og sikrer at produktene er trygge for idrettsutøvere å konsumere, fri for forbudte stoffer og ernæringsmessig forsvarlige.
Med andre ord, Impossible Foods nå kan bevise at deres plantebaserte kjøttprodukter leverer ren, sunn ernæring som ikke bare passer for mannen i gata, men også for profesjonelle idrettsutøvere.

Administrerende direktør i Impossible Foods, Peter McGuinness, kaller sertifiseringen ‘gull-standarden innen sport og ernæring.’
– NSF, som er en den amerikanske regjeringens nasjonale forskningsorganisasjon, utfører utfører grundige, uavhengige tester av nye produkter og kosttilskudd før de når utøverne, for å bekrefte at de oppfyller høye standarder for sikkerhet, kvalitet og ernæring, forklarer McGuinness.
– Det er helt fantastisk å vite at Impossible Foods er de første plantebaserte kjøttproduktene som anbefales for profesjonelle idrettsutøvere. Den amerikanske befolkningen blir stadig mer opplyst og utdannet rundt dette med ernæring og hva maten de legger på tallerkenen inneholder og hvordan den havnet der. Det er vårt ansvar å skape smakfull, næringsrik og mat av høy kvalitet – som våre plantebaserte kjøttalternativer jo er.
Trygg, næringsrik og anbefalt for idrettsutøvere
Impossibel Foods sin nye sertifisering kommer i en tid hvor det snakkes stadig mer i media om ultraprosesserte matvarer og hvordan disse kan ha en negativ effekt på kropp og helse. Og der hvor plantebaserte kjøtterstatninger stadig møter kritikk for å være for mye bearbeidet, forsøker mange produsenter å skille produktene sine fra tradisjonelle “junkfood”-varer som prosesserte kjøttprodukter, potetgull og godteri.