Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Skru på ovnen
Sett ovnen på 190 grader.
Stek gulrøttene
Ha uskrelte gulrøtter i en medium stor ildfast form og dekk dem med grovsalt. Pass på at det er salt både under og over gulrøttene. Sett i ovnen i 1,5 time.
Lag tofu-kremost
Press ut den væsken du greier fra tofuen. Smuldre den opp og ha den i blender eller foodprosessor sammen med sitronsaft, løkpulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Blend til en myk kremost.
Avkjøl gulrøttene
Når gulrøttene er ferdig, ta dem ut av ovnen og la det avkjøle seg.
Skjær gulrøttene i tynne skiver
Ta gulrøttene ut av saltet og børst av dem. Ta av skallet ved hjelp av en kniv og skjær i tynne skiver. Legg dem i en liten form. Ha i soyasaus, liquid smoke og olivenolje. Bland sammen.
Smør og rull
Smør alle lefsene/lompene med kremost. Legg på hjertesalat nesten nederst på lefsene/lompene, la det være igjen litt lefsene til å starte rullingen. Fordel gulrotlaksen på lefsene, så det blir cirka likt på alle. Rull alle stramt sammen.
Skjær rullen i biter
Skjær hver lefse/lompe i biter på skrått. Skjær av endene for å gjøre det pent. Pynt de gjerne med norske flagg og server dem på et fint fat!