Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne nøttebunnen med sjokoladeganache er en drøm i oppfyllelse for sjokoladeelskere! Tykk, kremete (og vegansk!) ganache er en fryd å spise med skje, og første bit er bevis på hvor fantastisk plantebaserte desserter kan være. Sjokoladeganachen er en litt fyldigere versjon av sjokoladeglasur, og her blandes den med kokosmelk istedenfor fløte. Den spiselige skålen består av ristede cashew, pistasjnøtter og pekannøtter som holdes sammen av søte dadler. Serveres på dager du vil feire litt ekstra, gjerne med friske bær og vegansk iskrem til. 1 oppskrift gir ca. 4-6 nøttebunner med sjokoladeganache, men du kan også bruke én stor form. Oppskriften har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag nøtte- og dadelbunnen
Ha cashew-, pistasj- og pekannøtter sammen med dadlene i en foodprosessor. Kjør korte pulser i noen sekunder, slik at blandingen holder litt tekstur og ikke blir helt glatt.
Press bunnen i former
Fordel litt av nøtteblandingen i små porsjonsformer (nok til ca. 4-6 stk om du lager 1 porsjon), eller i en stor form om ønskelig, og trykk det lett ned for å danne bunnen.
Smelt sjokoladen
Ha sjokoladen i en bolle og plasser den over en kjele med lett kokende vann (vannbad). La sjokoladen smelte helt under omrøring, og tilsett deretter kokosolje og melis.
Lag ganachen
Hell kokosmelken i sjokoladeblandingen litt etter litt mens du rører. Om sjokoladen ser ut til å skille seg, fortsett bare å røre til den blir glatt og kremet.
Fyll formene
Hell den ferdige sjokoladeblandingen over nøttebunnen i formene. Sett formene i kjøleskapet og la ganachen stivne i minst 1 time.
Pynt og server
Pynt med friske bær og mynteblader, og server gjerne med en kule vegansk iskrem for ekstra luksus.