Gå til hovedinnhold

Sagopudding med svart ris

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Sagopudding, kanskje bedre kjent som Gula Melaka i Sørøst-Asia, er en av de mest populære dessertene i Malaysia og Singapore. Den lages tradisjonelt med plantebaserte ingredienser. I denne desserten bruker du klebrig svart ris dynket i i en søt blanding av kokos og palmesukker. Resultatet er en kremet pudding som kan toppes med sesongens frukt og bær. Oppskriften på sagopudding er fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere asiatiske desserter? Se oppskriften på Faloodeh – risnudler med rose- og granateplesorbet!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Sagopudding med svart ris-bunn, lys, grønn kokoskrem og kirsebær på toppen.
Kirsebær som topping passer utrolig godt til denne veganske puddingen! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok risen
    Skyll risen og kok den med en klype salt som anvist på pakken til den er mør og klebrig. Når den er ferdig, press den ned i en form slik at den får en jevn, rund og flat fasong.

  2. Lag den søte kokosblandingen
    I en kjele, løs opp palmesukker i vannet på middels varme. Tilsett kokoskremen og rør til alt er helt oppløst. Sil blandingen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle klumper.

  3. Få blandingen til å bli tykkere
    Pisk inn matchapulver og maisenna utrørt i vann i den varme kokosblandingen. Varm forsiktig opp til blandingen tykner og får yoghurtlignende konsistens. Rør kontinuerlig for å unngå klumper.

  4. Hell over risen og sett kaldt
    Hell den varme kokosblandingen over den pressede risen og bre den jevnt utover. La desserten avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet.

  5. Servering
    Serveres best romtemperert. Du kan enten servere den direkte fra formen eller vende den over på et fat. Pynt gjerne med kirsebær for ekstra friskhet og farge.