Gå til hovedinnhold

Risboller med hvit sjokolade

OPPSKRIFTEN LAGET AV Erika Eidslott & Juliann Louise Ingebrigtsen Larsen fra Eteklubben Besøk nettside

Lyst på en rask og superenkel dessert? Da må du teste risboller med hvit sjokolade fra Eteklubben! Oppskriften krever hverken egg eller delfiafett, og er klar på et blunk. Risboller er en sikker vinner i barneselskaper, så vel som på andre festlige høytider. Topp dem med kokosmasse og tørkede blomster for en vakker presentasjon. 1 porsjon gir ca. 8-10 risboller litt avhengig av størrelsen på muffinsformene og mengden puffet ris du vil bruke. Kan du ikke få nok av puffet ris? Sjekk ut oppskriften på risboller uten egg!

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hvit risbolle med hvit sjokolade ligger på et porselensfat med blomsterdetaljer.
Pynt risbollene med tørkede blomster, som f.eks syriner, agurkurt eller fioler! Foto: Eteklubben

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en gryte
    Smelt smør, hvit sjokolade og vaniljeessens i en gryte på svak varme.

  2. Tilsett kokosolje og melis
    Tilsett kokosolje og vend inn til alt har smeltet helt. Bruk en slikkepott til å blande inn melis til en helt jevn røre.

  3. Tilsett ønsket mengde puffet ris
    Hell i litt og litt puffet ris til du har ønsker blandingsforhold.

  4. Fyll muffinsformene med en skje
    Bruk en skje til å fylle opp massen i muffinsformer. Topp med kokosmasse og tørkede blomster, eller annen kakepynt.

  5. Sett kjølig
    Sett kjølig i minst 30 minutter før servering.