Gå til hovedinnhold

Risboller uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Leter du etter risboller uten egg? Da må du prøve disse veganske risbollene som blir ekstra fyldige av kokosmelk og med et hint av kaffe! En skikkelig klump med juleglede som elskes av både store og små. En enkel snack som lages på 30 minutter. Én porsjon gir ca. 20-25 risboller i standard muffinsformer, men du kan også bruke mindre konfektformer for flere stykker. Er du i gang med julebaksten? Prøv også våre andre veganske oppskrifter på julebrødpepperkaker og serinakaker!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En risbolle sitter pent i en muffinsform i papir.
Ekstra fyldig risboller med kokosmelk og et hint av kaffe. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Legg klart formene
    Fyll et brett med store konfektformer eller muffins/cupcakeformer.

  2. Ta frem en stor gryte
    Ha kokosmelk, kaffe, delfiafett og melis i en stor gryte på lav temperatur. Varm forsiktig opp og rør sammen når delfiafettet har smeltet.

  3. Rør inn hakket sjokolade
    Grovhakk sjokoladen og ha i, skru av varmen og la sjokoladen smelte. Rør alt godt sammen.

  4. Vend inn puffet ris
    Vend inn ønsket mengde puffet ris. Vend alt godt sammen, fordel deretter blandingen i formene.

  5. Avkjøl risbollene og server!
    Avkjøl i kjøleskapet slik at de stivner, ha dem deretter i en kakeboks. Oppbevares i kjøleskap.