Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 100 °C under og overvarme. Kle et stekebrett med bakepapir.
Visp kikertlaken
Sil kikertlaken over i en helt ren bolle. Ha i cream of tartar eller maisstivelse. Visp godt og lenge i kjøkkenmaskin eller med håndvisp.
Tilsett sukker
Ha i sukkeret og visp videre til det er godt og stivt. Visp vel og lenge til du har en skikkelig fast marengs som henger igjen i bollen når du løfter den opp ned.
Fordel marengsen i en runding
Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover stekebrettet i en runding, eller annen form om du foretrekker det.
Stek marengsenbunnen
Sett kaken rett inn i ovnen og stek i 3 timer. Skru av ovnen, sett døren på gløtt og la marengsen stå til ovnen er helt avkjølt. Minst 2 timer. Ha bunnen over på et fat når den er avkjølt og stivna.
Visp kremen stiv
Visp krem stiv med litt melis. Fordel utover marengsbunnen.
Topp med bær
Topp med bær og server!