Planteprisen hedrer aktører i bransjen, som er innovative og som gjør en stor innsats når det kommer til å utvikle og satse på plantebasert mat. Planteprisen ble for første gang utdelt på Future Foods-konferansen 2022.
Planteprisen 2025
På årets Future Foods-konferanse, som gikk av stabelen i Oslo forrige uke, ble vinnerne av Planteprisen 2025 kåret, og ni norske aktører ble hedret med pris.
Planteprisen hedrer aktører som har gjort en ekstra innsats for å fremme plantebasert mat i Norge, og årets vinnere representerer et bredt spekter av initiativer, fra dagligvarebutikker og kantiner til restauranter og matprodusenter – alle med et felles mål om å gjøre det enklere for folk å velge grønnere.
– Nivået i årets konkurranse er skyhøyt. Det er mange aktører som jobber hardt for å produsere gode plantebaserte produkter eller hjelpe gjestene som spiser hos dem til å ta grønnere valg, og juryen har hatt en tøff jobb med å velge ut de beste av de beste. Prisen hyller dem som jobber hardt hver dag for å hjelpe oss å ta grønnere valg, sier Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Vinnerne i produktkategorien er kåret av publikumsstemmer avgitt på planteprisen.no, mens vinnerne i de øvrige kategoriene er kåret av en jury. Juryen har bestått av Marie Furseth (Øyafestivalen), Richard Nystad (Flowfood), Kenneth Skauge (Norgesgruppen/Meny), Trine Roberts Bjørnbakk (4service), Hanne-Lene Dahlgren (kokebokforfatter og vegetarentusiast), Camilla Dahlberg (Planteprisen) og Heidi Røneid (Oslo Vegetarfestival).
Årets pris ble delt ut av Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.
– Å spise mer grønt er en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å redusere klimaavtrykket vårt. Vinnerne av Planteprisen gjør det enklere for folk å velge bærekraftig, og de viser at plantebasert mat ikke bare er bedre for planeten, men også byr på fantastiske smaker og gode opplevelser, sier Vea.