Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
"Hot dogs", bedre kjent som pølser her i Norge, er en ekte amerikansk klassiker! Her får du oppskriften på pølser med en plantebasert vri du kan servere med pølsebrød, stekt løk og dine favorittsauser. Bruk for eksempel en søt chilisaus på toppen for en en digg kontrast til den krydrede smaken av stekt løk. Perfekt til sommerens grillfestester! De veganske pølsene kan også brukes i mange andre retter, slik som i varme gryter, supper eller pasta. Oppskriften er nok til 4-6 persjoner og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Forbered løken og hvitløken
Varm litt olje i en stekepanne. Tilsett hvitløken og stek i 30 sekunder. Tilsett løken og stek i noen minutter til den begynner å bli gjennomsiktig. Ta pannen av varmen og sett til side.
Ta frem en stor bolle
I en bolle, bland sammen hveteglutenmelet og kikertmelet. Bland de andre ingrediensene i, bortsett fra grønnsaksbuljongen.
Tilsett den stekte løken og buljongen
Tilsett den stekte løken og hvitløken. Rør sakte inn grønnsaksbuljongen til du har en myk deig. Kna deigen i omtrent 5 minutter.
Form pølsene
Form deigen til pølser. Pakk hver pølse tett inn i plastfolie, og deretter i aluminiumsfolie.
Damp pølsene
Plasser pølsene (med litt mellomrom mellom dem) i en dampkoker eller et dørslag. Sett dampkokeren eller dørslaget over en stor kjele med kokende vann. Damp pølsene i omtrent 40–60 minutter.
Server de plantebaserte pølsene med ønsket brød og topping
Når pølsene er ferdige, kan de serveres med en gang. Varm pølsebrødene, Ha på stekt løk, sennep og ketchup. Tilsett søt chilisaus om ønskelig. Du kan også oppbevare pølsene i kjøleskapet i 5–7 dager og varme de opp før servering.