Gå til hovedinnhold

Sterk og syrlig suppe med sprø wontons

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

"Hot and sour soup" er en favoritt over hele Asia, og hver region har sin egen vri på sine oppskrifter. Japan har sin nudelbaserte suratanmen, mens Thailand har sin velkjente tom yum suppe. Denne suppen byr på en fantastisk balanse mellom de sterke, krydrete og syrlige smakene. Serveres med sprø wontons – digge, frityrstekte dumplings fylt med tempeh og grønnsaker. Perfekt som et mettende måltid når du vil ha noe varmende og godt. Oppskriften på den asiatiske suppen med sprø wontons er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med sterk og syrlig suppe, toppet med sprø wonton-dumplings og frisk garnityr.
Litt frysen eller bare lyst på noe godt? Da må du prøve denne varmende suppen med sprø wonton-dumplings! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Tilbered suppen
    Varm sesamolje i en kjele. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i 30 sekunder. Ha i sjalottløk og stek videre i 30 sekunder. Tilsett bambusskudd, tofu, sopp, vårløk, chili, tamari, eddik, pepper og salt. Kok opp, senk varmen og la småkoke i 8–10 minutter. Tilsett gulrotstrimlene og kok i ytterligere 2 minutter.

  2. La suppen tykne med litt maisstivelse
    Bland maisstivelse med litt vann og rør den sakte inn i suppen til den tykner litt. Tilsett kinakål, smak til med salt og la koke i 1 minutt.

  3. Tilbered av wonton-fyllet
    Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. I en liten separat bolle, bland maisstivelse med noen teskjeer vann.

  4. Pakk fyllet inn i wonton-ark
    Legg wonton-arkene flatt på en lett melet overflate. Plasser 1 ts fyll i midten av hvert ark. Pensle to kanter med maisstivelsesvannet, brett arket over til et rektangel og press kantene sammen for å forsegle, pass på at du presser ut luften. Hold de to nederste hjørnene mellom tommel og pekefinger, brett dem innover og overlapp dem, forsegl med maisstivelsesvannet.

  5. Stek til de blir gylne
    Frityrstek wontons til de blir gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir.

  6. Servering og oppbevaring
    Server suppen i boller og topp med sprø wontons.

Tips!

  • Alternativt kan wontons fryses før steking og holder seg i fryseren i et par måneder.