I sin nyeste tofu-guide tar Vora for seg fire hovedmåter å tilberede tofu på - steking i panne, ovnsbaking, frityrsteking og å benytte seg av en airfryer.
I tillegg, forklarer hun, er det fire kritiske variabler man må ta i betraktning også når det gjelder å få tofuen til å bli god og sprø, nemlig typen tofu man benytter seg av, metoden man bruker for å fjerne mest mulig væske fra tofuen før steking, fasongen på tofu-bitene og også det man velger å rulle tofuen i før steking, som for eksempel maisstivelse.
Her er det den kjente matbloggeren har å si om hvordan man burde gå frem for å få den sprøeste tofuen.
Stek i panne
Vora anbefaler å benytte seg av en ekstra fast tofu om man skal steke bitene i en stekepanne. I tillegg anbefaler bloggeren å legge tofuen til bløtt i varmt saltvann og så presse før du skal bruke den, da denne metoden vil hjelpe til med å fjerne overflødig væske fra tofuen før steking.
Matbloggeren anbefaler også at man river tofuen i ujevne små biter før man steker den, da denne metoden vil gi en mer ru overflate, slik at man lettere vil få en sprø skorpe på tofuen når man steker den. En annen god ide, sier Vora, er å rulle tofubitene i litt maisstivelse før man steker den, da du på denne måten vil få tofu-biter som er 'super sprø' på utsiden, men samtidig mye og deilige på innsiden.
Bak i stekeovnen
En annen mulighet er å ovnsbake tofuen for å få den sprø. Vora sier at om du gjør dette, er den best å benytte seg av fast tofu som har vært frosset først, så tint, da dette gjør at tofuen får en fastere struktur og suger bedre til seg marinade og sauser.
Etter å ha tint tofuen bør man presse den litt for å få ut så mye væske som mulig, før man skjærer den i biter og blander med litt olje og den marinaden man måtte ønske å bruke. Rull så bitene i litt maisstivelse, panko-brødsmuler eller for eksempel sesamfrø før du baker dem i ovnen på ca 200 grader til bitene er gyllenbrune og sprø.
Frityrstek tofuen
Det er slett ikke alle som har en frityrgryte stående, men det går altså også an å frityrsteke i en dyp stekepanne - men husk på å være forsiktig.
I likhet med når hun steker tofuen i en panne, sier Vora at det også ved frityrsteking lønner seg å ha hatt tofuen i varmt saltvann først, og så ha presset den litt. Så skjærer hun tofuen i biter, og ruller i en blanding av maisstivelse og rismel, og krydrer med salt, pepper og hvitløkspulver. Deretter stekes bitene i frityrgryten til de er gyllenbrune og skikkelig sprø.
Bruk en airfryer
Det har blitt veldig in de siste par årene å benytte seg av en airfryer - noe som er perfekt om du ønsker å bruke lite olje når du lager mat. Dette fungerer også ypperlig når det gjelder tofu.
Vora sier at hun bruker samme metode som ovenfor, ved å ha tofuen i varmt saltvann først og så presse den for å få ut så mye væske som mulig. Deretter kutter hun tofuen i biter, sprayer litt olivenolje på og ruller bitene i maisstivelse eller pilrotpulver før hun steker bitene på 250 grader i porsjoner, slik at ingen av bitene blir liggende oppå hverandre.
Så hvilken metode gir best tofu?
Etter å ha testet seg gjennom alle de ulike metodene, og ikke minst smakt på alle de deilige tofu-bitene, har Vora konkludert med at å steke tofuen i en stekepanne gir det absolutt sprøeste og - i hennes øyne - beste resultatet.
Videre forklarer Vora også at å pannesteke tofuen ikke bare er den raskeste metoden å tilberede tofu på, men også den metoden hun selv foretrekker som gir det absolutt sprøeste resultatet.