Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Faloodeh er en tradisjonell iransk dessert laget med risnudler og rosevann, søtet med sukker og frukt, her med syrlig granateple og lime. Den kalde desserten har en lang historie og har blitt servert i over 500 år, opprinnelig som en luksusdessert for persiske kongelige. I dag finner du faloodeh i mange iranske kafeer og iskrembutikker i flere ulike smaker som pistasje og safran. Den iranske desserten er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Vil du prøve andre oppskrifter med smaker inspirert av Midtøsten? Imponer med en 3-retters og server ovnsbakt aubergine med rødbethummus som forrett og ovnsbakt harissa-tofu med mangold og couscous til hovedrett!
Lag sukkerlake i en kjele
Kok opp vannet, tilsett sukkeret og la det småkoke i 15–20 minutter til det blir sirupaktig.
Tilsett smak
Tilsett saften fra ett granateple samt limezest (finrevet limeskall, kun det ytterste laget) og limesaft. La det småkoke noen minutter til. Ta kjelen av varmen, tilsett rosevannet og la blandingen avkjøles til romtemperatur.
Frys blandingen til en sorbet
Når blandingen er avkjølt, hell den i en beholder, dekk til og sett den i fryseren i én time. Ta den ut, visp godt eller rør med en gaffel før den settes tilbake i fryseren. Etter 20 minutter, ta ut blandingen og visp igjen.
Bland inn granateplefrø og risnudler
Rør inn frøene fra det andre granateplet (spar noen til pynt) samt de godt avrente risnudlene. Bland godt og sett tilbake i fryseren i ytterligere 20 minutter.
Server frisk faloodeh med pynt
Ta ut sorbeten og rør den opp før servering. Pynt med fersk mynte, nøtter og resten av granateplefrøene. Dekorer med skiver av dragefrukt.