Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Fjern væske fra auberginen
Bruk en skreller til å fjerne noen striper av skallet langs auberginen.
Kutt i 2 cm tykke skiver. Legg på kjøkkenpapir, dryss salt på begge sider og la stå i 1-2 timer.
Lag tahinisaus og sett til side
Bland tahini, limesaft, knust hvitløk og litt pepper. Sett til side.
Stek auberginen litt før du pensler på tahinisausen
Tørk av overflødig salt på auberginen med kjøkkenpapir og legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Drypp over olje og krydder. Stek på 180 °C i 20 minutter. Pensle med tahiniblandingen og stek i ytterligere 10 minutter.
Tilbered kikerter og rødbeter til rødbethummus
Kok kikertene dersom du bruker tørre kikerter som har blitt bløtlagt dagen før. Ta vare på noen som skal ristes til topping senere. Kutt én rødbete i små terninger (1-1.5 cm), sett til side til topping senere. Del resten i halve eller kvarter om de er store. Legg i stekeform med olje, hvitløk, salt og pepper. Dekk med folie og stek på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl og fjern skallet.
Lag rødbethummus i en foodprosessor
Kjør rødbeter, kikerter, hvitløk og resten av hummusingrediensene i foodprosessor.
Preparer toppingen
Stek terningene av rødbeter og kikerterene du la til side i 30 minutter. Rødbetene skal være møre og kikertene sprø.
Server den bakte auberginen med rødbethummus
Legg auberginen på tallerken og ha hummus i en skål ved siden av. Topp med rødbetterninger, sprø kikerter, persille og mynteblader. Server med ønsket brød.