Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Aktiver gjæren og sett til side
Løs opp gjæren i ca. 1/4 av det lunkne vannet sammen med sukkeret. La blandingen stå i ca. 10 minutter til den begynner å skumme.
Lag deigen i en stor bolle
Visp sammen melet og saltet i en stor bolle. Lag en grop i midten og tilsett oljen og gjærblandingen. Rør inn 2/3 av det resterende vannet gradvis til deigen blir klissete. Elt deigen i ca. 10 minutter til den er myk, glatt og fremdeles litt klissete, men ikke så klissete at deigen klistrer seg fast på fingrene.
Hev deigen på et lunt sted
Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted i omtrent 90 minutter, til den har doblet seg i størrelse. Pass på å ikke overheve deigen.
Forbered fyllet
Dryss salt over spinaten og la den ligge i 10 minutter. Press deretter ut overflødig væske. Varm litt olje i en stekepanne og stek soppen i noen minutter. Rør inn spinaten, løken, kanel eller allehånde, sitronsaft, salt og pepper. Smak til.
Stikk ut sirkler med en rund form
Kjevle ut halvparten av deigen på en tørr benkeplate til ca. 4 mm tykkelse. Stikk ut sirkler på ca. 10 cm i diameter. Legg plastfolie over de sirklene slik at de ikke tørker ut mens du fyller dem. Ta frem en stor spiseskje fyll i midten av hver sirkel. Legg tre nøtter på toppen og brett sammen tre sider av sirkelen så det danner en trekant. Klem kantene godt sammen.
Stek fatayer på et stekebrett med bakepapir
Legg fatayerene på et stekebrett med bakepapir og pensle dem godt med olivenolje. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 18-20 minutter, til de er gyllenbrune. Skru gjerne ovnen over på varmluft de siste 5 minuttene for ekstra farge.
Avkjøl og server
La fatayerene avkjøles litt før servering. De kan nytes varme eller oppbevares i kjøleskapet som en smakfull snack senere.