Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag frukt- og nøttefyllet i en bolle
Bland sammen gulrøtter, aprikoser, rosiner, epler, nøtter, mandelmel og krydder i en bolle. La blandingen stå slik at smakene setter seg.
Forbered filodeigen på en overflate med mel
Filodeig tørker raskt, så jobb effektivt. Legg et ark filodeig på en lett melet overflate. Pensle kanten på den ene kortsiden med soyakrem eller soyamelk (ca. 1 cm bredt). Legg et nytt ark overlappende over den penslede kanten og trykk forsiktig sammen. Gjenta med flere ark til du har én sammenhengende remse på omtrent 1 meter. Gjenta deretter prosessen igjen på toppen, for å få to lag.
Fordel fyllet og form spiralen
Fordel frukt- og nøttefyllet jevnt langs hele den nærmeste langsiden av filodeigen. Rull deigen forsiktig, men stramt, til en lang pølse. Form deretter pølsen til en spiral. Pensle innsiden av spiralen med soyakrem eller soyamelk for å feste den godt sammen.
Stek kaken på et stekebrett med bakepapir
Legg spiralen forsiktig på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 °C i 30-40 minutter, til den er gyllen og sprø. Avkjøl kaken i noen minutter etter steking.
Lag glasuren i en liten kjele
Varm opp aprikosmarmelade og vann i en liten kjele til marmeladen er oppløst. Rør inn hakkede valnøtter og pensle glasuren over den avkjølte kaken.
Pisk kardemommekremen
Bland sammen soyakrem, limeskall(zesten), limesaft, kardemomme og lønnesirup. Server kremen ved siden av kaken.