Gå til hovedinnhold

Banoffee pai

5 (1)
OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne superfyldige og uimotståelige Banoffee paien er perfekt til middagsselskaper og til andre festlige anledninger. En skikkelig showstopper – og en av de beste plantebaserte dessertene som finnes. Ingen vil tro at den er helt uten meieriprodukter! En oppskrift bruker kokosfløte som fryses i forkant. Har du ikke vaniljestang, kan du bruke 0.5 ts vaniljeekstrakt istedenfor. Oppskriften på Banoffee pai gir ca. 4-6 porsjoner og kommer fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fantastisk banoffee pai sett ovenfra, symmetrisk pyntet med kokoskrem og pekannøtter.
Deilig bananpai med kokoskrem og karamell. Imponer med Banoffee pai til neste fest! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Start med å piske kokoskrem
    Pisk den delvis frosne kokosfløten sammen med vaniljefrøene og lønnesirupen. Sett i kjøleskap til servering.

  2. Lag nøttebunn i en foodprosessor
    Ha nøtter og tørket frukt i en foodprosessor og kjør i korte pulser til en grov blanding (ikke overmiks til en paste). Trykk blandingen ut i en lett smurt stor paiform, eller fordel i 4–6 små former dersom du lager én oppskrift.

  3. Lag karamellen i en foodprosessor
    Smelt kokosoljen og kjør sammen med resten av karamellingrediensene (unntatt mandelmelk) i en foodprosessor til en jevn masse. Hell karamellen over bunnen, men spar litt til pynt.

  4. Sett sammen Banoffee paien
    Legg bananskivene i et vifteformet mønster over karamellen. Bland den gjenværende karamellen med mandelmelk og drypp over toppen. Topp desserten med kokoskrem og eventuelt noen pekannøtter som pynt.