Men visste du at det finnes faktisk et triks mange ikke har hørt om når det gjelder tofu – og at dette rett og slett kan være med på å gjøre at tofuen din smaker så mye bedre? Ifølge Veg News bør man nemlig fryse ned tofuen før man skal benytte den i matlaging – og det er nemlig en veldig god grunn til at dette trikset faktisk fungerer så godt som det gjør.
Ved å fryse tofuen først, skriver nettstedet, får du mer tekstur og dermed mer smak på tofuen når du så marinerer den etter etter å ha tatt den ut av fryseren.
Dette er ren vitenskap
Lurer du på hvorfor det å fryse tofuen før du marinerer den tilsynelatende skal gjøre den bedre? Vel, det er ren vitenskap, egentlig. Tofu inneholder som kjent mye vann, noe man vil se om man noensinne har presset tofu. Faktisk inneholder tofu så mye som 86 prosent vann, ifølge nettstedet America’s Test Kitchen.
Når man fryser tofu vil dermed alt vannet i tofuen bli til is – og utvide seg. Dette gjør at isen nå blir liggende å presse mot celleveggene i soyaproteinet, og lager større hull og groper inne i tofuen. Når du så tar tofuen ut av fryseren, vil isen tine til vann og renne ut, mens hullene inne i tofuen blir værende som de er, noe som gjør tofuen mer porøs og i stand til å suge opp mer marinade og saus. Og dette utgjør nemlig hele forskjellen.
Sverger til frossen tofu
Å fryse tofu er ikke noe nytt for de som lever av å lage mat. Kokk og YouTube stjerne Pai Chongchitnant, som driver den populære YouTube kanalen Pailin’s Kitchen, sverger til frossen tofu når han skal lage klassisk Thaimat.

En annen som også er en fan av å fryse ned tofu før man skal bruke den i en rett er kokebokforfatter og mat-influencer Zaccary Bird. I boken sin The Vegan Butcher viser nemlig Bird frem flere ulike måter å bruke tofu som har vært frosset på.
– Neste gang du pakker ut matvarene etter å ha vært i butikken, så gjør deg selv en tjeneste og hiv den tofuen rett i fryseren, skriver Bird i boken.
– På denne måten tar du kontroll over teksturen på tofuen din!