Trikset er bare å tilberede tofuen riktig, så vil du snart se at denne matvaren ikke bare er utrolig allsidig, men også skikkelig digg og velsmakende.
Når det gjelder hvordan man liker denne matvarer best, så er det ingen tvil om at det er mange foretrekker tofuen sprø på utsiden, da dette egner seg ypperlig til mange slags retter man bruker den i, fra salater til stir fry. Og det finnes mange måter å gjøre dette på, om man skal tro på kokebokforfattere, matbloggere og TikTok. Noen sverger til å presse tofuen, andre igjen påstår at å fryse tofuen før du skal bruke den vil gi den sprøeste og mest smaksfulle tofuen.
Saltlake gir sprø tofu
Men ifølge Instagram-kontoen @omsom, som er dedikert til asiatisk mat og matlaging, er det et triks alle burde vite om når det gjelder å lage sprø tofu – og det er nesten latterlig enkelt – legge tofuen i varm saltlake før man steker den.
Ifølge Instagram-videoen, som raskt gikk viralt og fikk hundrevis av kommentarer fra andre tofu-entusiaster, skal man enkelt og greit koke opp en kasserolle med godt saltet vann, skjære en blokk med fast tofu i skiver, og la tofu-skivene trekke i den varme saltlaken i 10 til 15 minutter før man skal steke i en stekepanne.
Etter å ha tatt tofuen opp av saltlaken lar man den bare ligge på litt kjøkkenpapir i noen minutter å tørke før man skjærer den i biter, og steker i en varm stekepanne med uansett saus eller marinade på.
Se dette innlegget på Instagram