Gå til hovedinnhold

Gründerne bak Juicy Marbles lanserer nå en helt plantebasert torskefillet 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 28. juli

Plantebasert, men savner smaken av en skikkelig fiskemiddag? Ikke noe problem – nå kan du nemlig snart nyte en deilig torskefillet som er 100 prosent vegansk.

Juicy Marbles og Revo Foods, to pioneerer når det kommer til plantebasert mat, har gått sammen for å lansere Kinda Cod, en rå, ukrydret ‘torske’-fillet som ikke bare ser helt ut som, men også smaker så og si helt som torsk.

Kinda Cod ble lansert i USA i juni i år, og lanseres i løpet av sommeren eller høsten i både EU og Storbritannia.

I en pressemelding om produktet avslører Revo Food av Kinda Cod er laget av et fermentert soppbasert mykoprotein, og at de har benyttet en innovativ metode for å oppnå sin karakteristiske sprø og flakete tekstur. Filleten inneholder Omega-3 fra mikroalgeolje, vitamin B12, B6, fiber og folat.

Juicy Marbles på sin side forklarer at selv om plantebaserte fiskealternativer har eksistert lenge, så ønsket de å lage et produkt som var mer like ekte fisk, både i smak og tekstur.

– Mye av det plantebaserte fiskemarkedet er dominert av panerte fiske-filleter, fiskepinner og litt sånne gummi-aktige, gjennomsiktige fiskebiter som verken smaker eller ser ut som fisk. Men når du stekte Revo sine torskefilleter flaket den seg slik som ekte fisk gjør, og hadde en svært fiskelignende, sjø-aktig smak, akkurat som vi hadde håpet på, uttaler med-gründer Maj Hrovat i en pressemelding.

Og med Kinda Cod lanserer selskapet Juicy Marbles & Friends, en linje produkter utviklet av Juicy Marbles og produsert av Revo Food og også andre aktører, som skal selges via Juicy Marbles sin nettbutikk.

«Samarbeidet med Revo Food er det første i rekken av flere, og vil gjøre det mulig for oss å utvide tilbudet vårt av nytenkende, og innovative plantebaserte produkter uten å trenge ekstra investeringer i selskapet og uten å måtte vie vår originale produktlinje mindre oppmerksomhet,» sa Juicy Marbles om lanseringen i en pressemelding.

Med-gründer Luka Sinček hadde også følgende å si:

– Vårt mål er og har alltid vært å ta plantebaserte hele kjøtt- eller fiskestykker eller filleter fra noe man nesten ikke hadde hørt om til produkter som blir vanlige innslag på alles kjøkken. Med Juicy Marbles vil vi gjøre denne typen hel, plantebasert mat tilgjengelig og passende for alle, uansett budsjett og kosthold. Og nettopp derfor har vi tro på at å samarbeide med andre aktører på denne måten vil gjøre oss i stand til å møte etterspørsel som forbrukere har til produkter som ikke allerede eksisterer.

Ifølge selskapet øker etterspørselen etter plantebaserte proteiner eksepsjonelt mye i disse dager, og for å møte kundenes behov og ønsker, har også flere andre plantebaserte aktører sett seg nødt til å søke ut nye samarbeider. Nylig annonserte for eksempel den plantebaserte burger-giganten Beyond Meat et samarbeid med det franske veganske bacon-selskapet La Vie.

Les også