Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ostegratinerte poteter høres kanskje ut som en rett som ikke hører hjemme blant veganske oppskrifter – men tidene har forandret seg! Veganske oster har kommet langt de siste årene, og vi kan nå lage imponerende plantebaserte versjoner av ostete klassikere som inneholder fløte, smør og det hele. Prøv denne oppskriften når du har lyst på noe skikkelig cheesy og kremete. Serveres med ønsket tilbehør, som f.eks. en frisk salat. Oppskriften har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag sausen
Smelt det veganske smøret i en kjele. Tilsett melet og rør godt i noen minutter for å få bort melsmaken. Spe gradvis med den varme plantemelken mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og kremet saus.
Tilsett ost og smak til
Ta kjelen av varmen og rør inn ca. 50 g av den revne veganske osten. Smak til med salt og pepper.
Ta frem en ildfast form
Bruk fire ildfaste porsjonsformer eller én stor form. Legg et lag potetskiver i bunnen, dryss over litt ost, hvitløk og timian, og hell deretter over litt saus. Gjenta prosessen lagvis til formen er fylt.
Topp og stek
Avslutt med et lag ost og timian på toppen. Stek i forvarmet ovn på 180 °C i ca. 30 minutter, eller til potetene er møre og toppen er gyllen.
Server med ønsket tilbehør
Ta formen ut av ovnen og server straks, gjerne sammen med en frisk salat.