Gå til hovedinnhold

Veganske fiskepinner med tilbehør

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Veganske fiskepinner med ertepuré, stekte potetbåter og remulade! Disse "fiskepinnene" har en knasende sprø skorpe og er deilige og myke inni takket være tofu. Om du lurer på hva slags tilbehør du skal servere med "fiskepinnene", inneholder oppskriften også hjemmelaget ertepuré, stekte potetbåter og remulade som nesten lager seg selv. Ønsker du bruke noe annet syrlig enn eple i remuladen, kan du erstatte det med sylteagurk. Denne oppskriften på veganske fiskepinner og tilbehør har vi fått låne fra Veganske Fristelser.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med veganske fiskepinner, potetbåter, ertepure og remulade.
Veganske fiskepinner med ertepure, stekte potetbåter og remulade! Perfekt på middagstallerkenen, eller i en wrap til lunsj! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 225°C.

  2. Press ut væsken av tofuen
    Start med å helle av vannet på tofuen og legg den på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Press ut den væsken du greier uten å ødelegge tofuen.

  3. Skjær tofuen i skiver
    8 skiver til sammen.

  4. Ta frem en blender og lag panering
    Blend noriark i en blender så det blir pulver. Ha det i en skål sammen med maisenna, salt og pepper. Bland alt sammen. Ha plantemelk i en annen skål. I en tredje skål ha i griljermel.

  5. Paner tofuskivene
    Dypp tofuskivene først i plantemelk, så dekk dem med maisenna-blandingen, tilbake i plantemelken og til slutt dekk dem med griljermel.

  6. Vask potet og skjær dem i båter
    Del potetene i ønsket størrelse. Ha det på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, strø over godt med salt og litt pepper. Bland alt sammen og sett dem midt i ovnen i 40-45 minutter.

  7. Lag remuladen
    Vask og skjær eple/sylteagurk i små biter. Ha dem i en skål og ha i rømme, majones, salt, pepper og sitronsaft. Bland alt sammen.

  8. Lag ertepuré
    Kok opp vann og ha i frosne erter. La de koke i noen minutter til de er myke. Hell av vannet og ha dem tilbake i kasserollen. Ha i smør, appelsinjuice, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å mose det. Sett tilbake på platen og ha på lav varme.

  9. Stek «fiskepinnene» i en stekepanne
    Ha olje i en stekepanne og stek «fiskepinnene» på medium til høy varme. Til de blir gylne og sprø på begge sider. Når de er ferdige legg dem på et fat med tørkepapir.

  10. Klar til servering
    Server veganske fiskepinner med remulade, ertepure og stekte potetbåter. Kos deg!