Gå til hovedinnhold

Tom Yum-suppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Tom Yum-suppe er en thailandsk klassiker som kombinerer både varme og syrlige smaker. En perfekt suppe å kose seg med på kjølige regnværsdager! Denne oppskriften på Tom Yum-suppe er proppet med ulike grønnsaker slik som shiitakesopp, reddiker og brokkoli. Men du kan gjerne variere med dine egne favoritter som f.eks. mini mais, vannkastanjer og pak choy. Oppskriften bruker galangal, også kjent som thailandsk ingefær. Roten har en skarpere og mer sitruspreget smak enn vanlig ingefær. Oppskriften har vi fått låne fra den prisvinnende Oslorestauranten, Nordvegan og kommer fra deres kokebok, Homely with Love.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En keramikkskål med fargesterk tom yum-suppe, toppet med sesamfrø.
Tom Yum-suppen kan varieres med dine favorittgrønnsaker! Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland alle ingrediensene til Tom Yum-pasten
    Kjør alle ingrediensene til pasten i en foodprosessor, eller mos i morter til en jevn masse.

  2. Stek Tom Yum-pasten i en wok eller gryte
    Stek pasten i litt olje i en wok eller gryte i 4–5 minutter.

  3. Lag suppen i en stor gryte
    Varm litt olje i en stor gryte. Tilsett litt av Tom Yum-pasten du lagde og fres i 2 minutter. Hell i vann og kok opp.

  4. Tilsett smak og aroma og la det småkoke
    Fjern korianderbladene fra stilkene og finkutt stilkene. De har du i en gryte (bladene brukes senere). Tilsett kaffirlimeblader, sitrongress, galangal, tamarindpasta, chili, limesaft og -skall, og buljongpulver. La det småkoke i 10–15 minutter.

  5. Tilsett resten av ingrediensene
    Tilsett resten av ingrediensene til suppen, bortsett fra korianderbladene. La det koke til grønnsakene såvidt begynner å bli møre.

  6. Stek tofuen
    Skjær den pressede tofuen i ca. 2 cm terninger, vend dem i maismel og friter dem i olje til de er gyldne og sprø. La oljen renne av på kjøkkenpapir.

  7. Smak og server
    Fjern sitrongresset fra suppen. Rør inn kokosmelk og smak til med salt og pepper. Topp suppen med sprø tofu, vårløk, korianderblader og thailandsk basilikum før servering.