Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tom Yum-suppe er en thailandsk klassiker som kombinerer både varme og syrlige smaker. En perfekt suppe å kose seg med på kjølige regnværsdager! Denne oppskriften på Tom Yum-suppe er proppet med ulike grønnsaker slik som shiitakesopp, reddiker og brokkoli. Men du kan gjerne variere med dine egne favoritter som f.eks. mini mais, vannkastanjer og pak choy. Oppskriften bruker galangal, også kjent som thailandsk ingefær. Roten har en skarpere og mer sitruspreget smak enn vanlig ingefær. Oppskriften har vi fått låne fra den prisvinnende Oslorestauranten, Nordvegan og kommer fra deres kokebok, Homely with Love.
Bland alle ingrediensene til Tom Yum-pasten
Kjør alle ingrediensene til pasten i en foodprosessor, eller mos i morter til en jevn masse.
Stek Tom Yum-pasten i en wok eller gryte
Stek pasten i litt olje i en wok eller gryte i 4–5 minutter.
Lag suppen i en stor gryte
Varm litt olje i en stor gryte. Tilsett litt av Tom Yum-pasten du lagde og fres i 2 minutter. Hell i vann og kok opp.
Tilsett smak og aroma og la det småkoke
Fjern korianderbladene fra stilkene og finkutt stilkene. De har du i en gryte (bladene brukes senere). Tilsett kaffirlimeblader, sitrongress, galangal, tamarindpasta, chili, limesaft og -skall, og buljongpulver. La det småkoke i 10–15 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene
Tilsett resten av ingrediensene til suppen, bortsett fra korianderbladene. La det koke til grønnsakene såvidt begynner å bli møre.
Stek tofuen
Skjær den pressede tofuen i ca. 2 cm terninger, vend dem i maismel og friter dem i olje til de er gyldne og sprø. La oljen renne av på kjøkkenpapir.
Smak og server
Fjern sitrongresset fra suppen. Rør inn kokosmelk og smak til med salt og pepper. Topp suppen med sprø tofu, vårløk, korianderblader og thailandsk basilikum før servering.