Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kofta-kebab, eller køfte, er elsket i store deler av Midtøsten, spesielt i Tyrkia hvor den tradisjonelt lages med lammekjøtt. I denne versjonen bruker vi tempeh – et utrolig anvendelig plantebasert protein som absorberer smak som en svamp! Tempeh gir virkelig en eksepsjonell vri på denne ellers tradisjonelle retten, perfekt med den aromatiske risen. Server gjerne med nybakt brød som tilbehør. En oppskrift gir ca. 4-6 porsjoner. Oppskriften på plantebasert kofta kebab har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Bland kebabmassen
Bland alle kebabingrediensene sammen i en bolle med litt vann og sørg for at alt er godt kombinert. Blandingen skal være fuktig nok til å formes på spyd. Hvis den er for våt, tilsett mer malte linfrø.
Form kebabmassen
Form blandingen langs lengden av spydene (helst flate metallspyd, men trespyd fungerer hvis de bløtlegges først) i en pølseform. La kebabene hvile i kjøleskapet i 30-60 minutter for at smakene skal trekke inn.
Stek kebaben i ovnen
Stek spydene i varm ovn i 20 minutter eller til de er gyldenbrune.
Tilbered risen i en stekepanne eller wok
Ta en stekepanne eller wok, tilsett en skvett olivenolje og stek orzoen/vermicelli-nudlene i noen minutter til den begynner å bli gyllen brun. Vær forsiktig så den ikke brenner seg.
Gjør risen aromatisk
Tilsett sjalottløk og hvitløk, stek i 30 sekunder, tilsett risen og rør godt. Hell i buljongen og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke til risen er ferdig. Tilsett litt vann om nødvendig, men bare nok til å hindre at risen koker tørr. Risen skal absorbere all væsken når den er ferdig. Når risen er al dente, skru av varmen og la den hvile i 10 minutter før servering.
Server kofta-kebaben med aromatisk ris og pynt med ønsket topping
Legg risen i fine boller og pynt med bladpersille eller koriander. Server sammen med kebab-spydene.