Gå til hovedinnhold

Røkt dumplingsuppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

En klassisk rett med inspirasjon fra Øst-Europa. Denne hjemmelagde suppen byr på grønnsakspakkede dumplings som flyter i en smakfull grønnsakskraft. Suppen er frisk, lett og balansert, mens dumplingene gir et fyldig, røkt preg som komplementerer den perfekt. Oppskriften består av to deler – suppe og dumplings – men begge er enkle å lage, og resultatet er verdt innsatsen. Oppskriften på dumplingsuppe har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En blåkantet suppeskål med røkt dumplingsuppe.
Frisk suppe med grønnsakspakkede dumplings er en perfekt lunsjrett når det blir kjøligere ute. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en stor kjele
    Varm olivenoljen i en stor kjele og fres salatløk, hvitløk, ingefær og sitronskall til det mykner. Tilsett poteter, chili og grønnsakskraft. Kok til potetene så vidt begynner å bli møre. Ta kjelen av varmen og la avkjøles litt.

  2. Miks og sil suppen
    Kjør suppen i en blender sammen med grønnkål, koriander og persille. Sil gjennom en finmasket sil for å få en jevn tekstur. Hell suppen tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper, og sett til side.

  3. Lag dumplingfyllet
    Bland mais og liquid smoke og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovn ved 180°C i ca. 10 minutter. Kjør maisen i blender sammen med vårløk, salt, potetstivelse og sesamolje til en grov blanding.

  4. Brett dumplings
    Legg en teskje fyll midt på hvert wontonark. Fukt kantene lett med vann, brett til halvmåneform og klem kantene godt sammen for å forsegle.

  5. Kok dumplings
    Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg dumplingene i og la dem koke til de flyter opp.

  6. Varm opp og server
    Varm suppen forsiktig opp igjen (ikke kok, da mister den den friske grønne fargen). Hell suppen i skåler, legg dumplingene på toppen og pynt eventuelt med litt lettdampet, strimlet grønnkål.