Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En klassisk rett med inspirasjon fra Øst-Europa. Denne hjemmelagde suppen byr på grønnsakspakkede dumplings som flyter i en smakfull grønnsakskraft. Suppen er frisk, lett og balansert, mens dumplingene gir et fyldig, røkt preg som komplementerer den perfekt. Oppskriften består av to deler – suppe og dumplings – men begge er enkle å lage, og resultatet er verdt innsatsen. Oppskriften på dumplingsuppe har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Ta frem en stor kjele
Varm olivenoljen i en stor kjele og fres salatløk, hvitløk, ingefær og sitronskall til det mykner. Tilsett poteter, chili og grønnsakskraft. Kok til potetene så vidt begynner å bli møre. Ta kjelen av varmen og la avkjøles litt.
Miks og sil suppen
Kjør suppen i en blender sammen med grønnkål, koriander og persille. Sil gjennom en finmasket sil for å få en jevn tekstur. Hell suppen tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper, og sett til side.
Lag dumplingfyllet
Bland mais og liquid smoke og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovn ved 180°C i ca. 10 minutter. Kjør maisen i blender sammen med vårløk, salt, potetstivelse og sesamolje til en grov blanding.
Brett dumplings
Legg en teskje fyll midt på hvert wontonark. Fukt kantene lett med vann, brett til halvmåneform og klem kantene godt sammen for å forsegle.
Kok dumplings
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg dumplingene i og la dem koke til de flyter opp.
Varm opp og server
Varm suppen forsiktig opp igjen (ikke kok, da mister den den friske grønne fargen). Hell suppen i skåler, legg dumplingene på toppen og pynt eventuelt med litt lettdampet, strimlet grønnkål.