Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vanligvis forbindes wonton med salte retter, men her får de en helt ny rolle som lag i en fruktig og kremet mille-feuille. Mille-feuille, er fransk for «tusen blader». Og denne elegante desserten lever opp til navnet med sine mange lag av wonton-ark, krem og tropiske frukter. Finner du ikke rambutan, kan du også bruke litchi på boks. Med kombinasjonen av sprø wonton-ark, søt frukt og luftig, pisket kokosfløte med et hint av ingefær, får du en nydelig avslutning på et hvert middagsselskap! Oppskriften på mille-feuille er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag sprø wonton-ark
Varm olje i en wok og friter wonton-arkene til de blir gylne og sprø, eller bak dem i ovn. For ovnsbaking: pensle arkene lett med olje og stek dem på 180 °C i ca. 8 minutter, til de begynner å bli gylne og sprø. Ta dem ut og la dem avkjøles helt.
Lag kokos- og ingefærkrem
Pisk kokosfløten til en tykk krem og bland forsiktig inn ingefærsirupen.
Sett sammen desserten
Start med en liten klatt kokos-ingefærkrem midt på tallerkenen for å holde første lag på plass. Legg på et sprøtt wontonark, og topp med litt kokos-ingefærkrem, noen papayabiter og et par rambutan- eller litchibiter. Gjenta prosessen i 2-3 lag.
Pynt og server
Dryss litt melis og eventuelt kirsebærpulver eller matchapulver på toppen. Pynt med ekstra frukt og noen mynteblader om ønskelig. Drypp litt ingefærsirup rundt på tallerkenen for ekstra smak og ekstra flott presentasjon.