Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En herlig blanding av noen av de beste ingrediensene fra Midtøsten, samlet i en fyldig og varmende suppe som passer året rundt. Denne suppen er ikke bare smakfull, men også full av næringsrike ingredienser, inkludert komplekse karbohydrater, godt med protein og et bredt spekter av vitaminer og mineraler. Oppskriften på marokkansk suppe gir ca. 4-6 porsjoner og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Stek grønnsakene
Varm opp en stor kjele med litt olje, og fres løk, selleri og gulrot i noen minutter til de blir myke.
Tilsett krydder og hovedingredienser
Rør inn krydderne og la dem steke i 1-2 minutter for å frigjøre smakene. Tilsett deretter søtpotet, hakkede tomater og vann eller buljong. Kok opp, reduser varmen, og tilsett kikertene. La det hele putre til søtpotetene er møre. Tilsett sitronsaft og rødvinseddik og rør godt.
Blend suppen
Ha suppen over i en blender og kjør den glatt. Smak til med salt og pepper.
Server den varme marokkanske suppen med ønsket topping
Hell suppen i boller og topp med spirte kikerter, hakkede aprikoser og en skvett soyafløte. Server med ferskt brød ved siden av.