Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag marengsbunnene
Sil laken fra kikertene over i en bolle (spar kikertene til en annen oppskrift). Pisk laken til stive topper begynner å forme seg. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker videre på middels hastighet. Ha i xanthan gum (valgfritt) og en skvett eplecidereddik, og fortsett å piske til massen er blank og danner stive topper. Pass på å ikke under- eller overpiske.
Stek marengsene
Ha marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovn ved 80–100 °C i 2-4 timer (avhengig av ovnen din), eller til de er sprø og helt tørre. La dem avkjøle. Ferdige marengs kan oppbevares i en tett boks i opptil en måned.
Lag bærcoulis
Kok opp bærene sammen med sukker(valgfritt), krydder og en liten skvett vann. La det småkoke i ca. 10 minutter. Sil bort frøene, ha sausen tilbake i kjelen og kok videre til den tykner. Avkjøl i kjøleskapet.
Pisk kokoskremen
Visp kokoskremen sammen med melis og limeskall til en luftig og jevn krem. For best resultat kan kokoskremen være delvis frossen (sett den i fryseren ca. 1 time før bruk).
Sett sammen desserten
Ta en marengs og legg en skje kokoskrem på den flate siden. Legg på noen friske bær, litt mer kokoskrem og sett en ny marengs oppå, med den flate siden ned.
Pynt og server
Ringle litt bærcoulis over marengsene, pynt med myke bær og en frisk mynte. Eventuelt kan du drysse litt kanel på toppen før servering.