Gå til hovedinnhold

Mandelstenger

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Er du klar for årets julebakst? Da er mandelstenger et must på bakelisten. Denne oppskriften byr på sprø, seige og uimotståelige gode mandelstenger uten egg! Disse klassiske julekjeksene bindes sammen med soyayoghurt. Oppskriften bruker naturell yoghurt, men du kan også bruke en med vaniljesmak for å sette et søtere preg på nøttesmaken. Disse er like gode til jul som til kaffekosen året rundt. 1 porsjon gir ca. 20 mandelstenger. Vil du teste andre gode kjeks til jul? Ta en titt på oppskriften på myke pepperkaker!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En håndfull nystekte, sprø mandelstenger.
Nydelige mandelstenger som er sprø utpå og seige og gode inni. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på stekeovnen
    Sett stekeovnen på 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Grovhakk og mal mandlene
    Ta cirka 10 mandler til side og grovhakk. Dette skal strøs på toppen av stengene før steking. Mal resten av mandlene.

  3. Ta frem en bakebolle
    Rør temperert margarin og sukker hvitt. Rør deretter inn soyayoghurten.

  4. Tilsett resten av det tørre
    Tilsett malte mandler, hvetemel og bakepulver.

  5. Press deigen på stekebrettet
    Press deigen ut på stekebrettet. Prøv å holde den cirka en halv centimeter tykk. Pensle med mer soyayoghurt og strø på de grovhakkede mandlene.

  6. Stek på nederste rille
    Stek i 15 minutter på nederste rille. Ta brettet ut av ovnen. Skjær opp i strimler mens det er mykt.

  7. Stek litt til
    Stek i ytterligere fem minutter. Avkjøl pinnene på brettet til de stivner. Oppbevar dem deretter i tett boks.