Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Nachos er muligens en av de beste "comfort food"-klassikerne gjennom tidene. Loaded nachos er en overdådig variant som er toppet med flere ingredienser som gjør en lett snack til et måltid. Bløtlegg cashewnøtter 30 min i forkant for en kremete, deilig blomkålost. Perfekt sammen med den syrlige salsaen med plommer! En storfavoritt hos de fleste til å kose seg med i helgene. Oppskriften på loaded nachos med vegansk ost har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Kok søtpotet og blomkål i en kjele
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett søtpoteten og la den småkoke i 5–6 minutter. Tilsett blomkålbukettene og kok videre i 5 minutter til begge grønnsakene er møre. Hell av vannet, men spar litt av kokevannet til senere.
Lag blomkålosten i en blender
Ha søtpoteten og blomkålen i en blender sammen med cashewnøtter, hvitløkpulver, løkpulver, næringsgjær, olivenolje, kajennepepper, eplecidereddik og Dijon-sennep. Blend til en jevn og kremet saus, og tilsett litt av kokevannet for å oppnå en konsistens som minner om tykk vaniljesaus. Smak til med salt og pepper.
Lag salsa i en bolle
Bland sammen tomater, rødløk, chili, svarte bønner, plommer og koriander i en bolle.
Sett sammen nachosen og server
Legg tortillachipsene på et stort fat eller i en bolle. Fordel salsaen over chipsene og hell deretter blomkål-"osten" jevnt over. Pynt med vårløk, chipotle-chili og litt ekstra koriander.