Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Hjemmelaget vegansk parmesan
Mengdeforholdet er ikke så viktig i oppskriften, så smak deg frem. Rist cashewnøttene i noen minutter på medium varme i en tørr stekepanne. Dette for å framheve nøttesmaken – pass på at de ikke blir brent! Ha cashewnøttene i en blender sammen med næringsgjær og litt salt, og du er ferdig med toppingen!
Hakk grønnsaker
Finhakk rød løk og hvitløk. Skjær sopp i små terninger. Gulrot rives på rivjern.
Stek grønnsakene i en gryte
Stek rød løk og hvitløk i en stor gryte med litt stekeolje. I denne gryten gir olivenolje ekstra god smak. Tilsett sopp og gulrot i gryten. Stek til løken er gyllen og soppen er gjennomstekt.
Tilsett resten av ingrediensene i gryten
Ha i tomatpuré i gryten og bland godt. Tilsett deretter hermetiske tomater (bruker du vanlige hermetiske tomater kan du legge til litt søtning), grønnsaksbuljong, tørre linser, vann og basilikum.
Kok til linsene blir myke
Legg lokk på gryten og la den småkoke på middels varme i minst 1 time, gjerne lenger. Linsene skal være helt myke.
Smak til linsebolognesen og legg til pasta
Smak til med ekstra krydder om du vil det, f.eks. pepper og chilipulver. Server med valgfri pasta, litt frisk basilikum og vegansk parmesan.