Gå til hovedinnhold

Kremet pastasalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Ute etter en oppskrift på pastasalat uten kjøtt? Da må du prøve denne oppskriften på kremet pastasalat fra Veganske Fristelser! Salaten bruker pastaskruer som kokes al dente som deretter blandes med sprø og friske grønnsaker. En perfekt kontrast til de myke belgvekstene av eget ønske – slik som kidneybønner, smørbønner eller kikerter. Alt veltes i en hjemmelaget dressing som gir en rund og god smak med hint av hvitløk. Like godt på et 17.mai-langbord, som til lunsj eller tilbehør til grillmat. En rask og enkel oppskrift som er full av smak, tekstur og farger.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
en stor bolle med kremet vegansk pastasalat.
Digg og kremet pastasalat - perfekt til langbord, lunsj eller tilbehør. Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok pasta i en kjele
    Kok pasta i vann med litt salt, så lenge som det står på pakken eller til den er al dente.

  2. Kutt grønnsakene
    Skjær paprika, agurk og cherrytomat i små biter. Ha det i en salatbolle, i tillegg til ananas og mais. Vårløken kan legges til side som topping senere.

  3. Tilsett den ferdigkokte pastaen
    Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet og skyll det i kaldt vann. Sil av resterende vann og ha det i salatbollen.

  4. Tilsett bønner
    Skyll bønner og ha det i salaten.

  5. Blant dressing i en skål
    Lag dressing i en egen skål. Bland sammen rømme, majones, salt, sukker, løkpulver, hvitløkspulver og pepper. Ha dressingen over salaten og bland alt sammen.

  6. Topp salaten med vårløk
    Topp salaten med oppskjært vårløk. Server og nyt!