Gå til hovedinnhold

Kokosmakroner med tofu

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Vil du prøve en kjempedigg versjon av kokosmakroner uten egg? I denne oppskriften bruker du silketofu for å lage de uimotståelige og saftige julekakene. (Ja – silketofu, du leste riktig!) Den myke tofuen bidrar til en deilig myk kjerne under den seige kokosskorpen. 1 oppskrift gir ca. 2 stekebrett med kokosmakroner. Perfekt til julekaffen, dessertbordet eller om du vil gi bort noe spiselig til jul. Oppbevares i en lufttett boks.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et fargerikt fat med små , nystekte kokosmakroner.
Tofu kan brukes til så mangt, slik som i saftige kokosmakroner!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeovnen
    Sett på ovnen 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

  2. Ta frem en blender eller kjøkkenmaskin
    Ha silketofu, rapsolje, soyamelk, sukker og vaniljeestrakt i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.

  3. Rør inn resten av ingrediensene
    Ha over i en bolle og rør inn hvetemel, bakepulver, salt og kokos. Vend det hele sammen til du har en jevn røre.

  4. Fordel røren i små klatter
    Bruk en spiseskje til å løfte røren i små klatter over på stekebrettene. Pass på at du har noen centimeter mellom dem, de utvider seg noe under steking.

  5. Bak og avkjøl
    Bak i 12-14 minutter, til de såvidt får noen brune flekker. Avkjøl helt før du har i en lufttett kakeboks. Kokosmakroner kan oppbevares i romtemperatur.

Tips!

  • Dypp gjerne bunnen i smeltet sjokolade og la det stivne i kjøleskap før servering.