Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du prøve en kjempedigg versjon av kokosmakroner uten egg? I denne oppskriften bruker du silketofu for å lage de uimotståelige og saftige julekakene. (Ja – silketofu, du leste riktig!) Den myke tofuen bidrar til en deilig myk kjerne under den seige kokosskorpen. 1 oppskrift gir ca. 2 stekebrett med kokosmakroner. Perfekt til julekaffen, dessertbordet eller om du vil gi bort noe spiselig til jul. Oppbevares i en lufttett boks.
Forvarm stekeovnen
Sett på ovnen 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Ta frem en blender eller kjøkkenmaskin
Ha silketofu, rapsolje, soyamelk, sukker og vaniljeestrakt i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.
Rør inn resten av ingrediensene
Ha over i en bolle og rør inn hvetemel, bakepulver, salt og kokos. Vend det hele sammen til du har en jevn røre.
Fordel røren i små klatter
Bruk en spiseskje til å løfte røren i små klatter over på stekebrettene. Pass på at du har noen centimeter mellom dem, de utvider seg noe under steking.
Bak og avkjøl
Bak i 12-14 minutter, til de såvidt får noen brune flekker. Avkjøl helt før du har i en lufttett kakeboks. Kokosmakroner kan oppbevares i romtemperatur.