Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Dette er en skikkelig mettende havregrøt som hele familien vil elske. Den er rik på smak fra frukt, bær og nøtter, og får en kremet fylde fra kokosfløte. Etter mange års daglig grøtkoking, er denne oppskriften på havregrøt med store havegryn resultatet som muligens gir den beste starten på dagen! Test selv og lag havregrøten med vann, eller bruk valgfri plantemelk som mandelmelk eller havremelk. Denne havregrøt-oppskriften har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Rist nøtter og frø
Varm en kjele og rist nøttene i 1-2 minutter. Tilsett frøene og rist videre i et par minutter til under jevn røring. Ta ut og sett til side.
Kok grøten
Ha havregryn, eventuelt havrekli, tranebær og vann i samme kjele. Kok opp og småkok i ca. 3 minutter under omrøring.
Tilsett kokos og frukt
Rør inn fiken og kokosfløte, og kok videre i 2-3 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig for ønsket konsistens.
Server grøten
Fordel grøten i fire boller. Vend eple- og bananskivene i frøblandingen og legg dem på toppen av grøten sammen med resten av nøtter og bær.