Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Bak potet og gresskar
Stikk noen hull i potetene med en gaffel og bak dem i ovnen på 200°C i ca. 1 time. Samtidig legges butternutgresskaret med snittsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i 30–40 minutter, eller til det er helt mykt.
Lag deigen
Skrap ut innmaten fra potetene og gresskaret og press det gjennom en potetpresse. Krydre med litt salt og pepper. Bland inn melet litt etter litt til du får en jevn deig.
Form gnocchi
Kna deigen noen få minutter på en melet overflate. Ta en liten del og rull den til en fingertykk pølse. Kutt i 2,5 cm lange biter og legg dem på bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter.
Stek tomatene
Legg de halverte tomatene med snittsiden opp på et stekebrett. Drypp over litt olje, strø på flaksalt og pepper, og stek dem i ovnen på 180°C i 10 minutter.
Lag kaperssausen
Smelt vegansk smør i en kjele og fres salviebladene i ca. 30 sekunder. Tilsett chili og hvitløk og stek videre i 1 minutt. Rør inn kapers og sherryeddik og la det småkoke på lav varme.
Kok og stek gnocchi
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok gnocchien i små porsjoner. Når de flyter til toppen, er de klare. Ta dem ut med en hullsleiv og fres dem raskt i litt olje for en lett sprø overflate. Tilsett gjerne ekstra salvie i pannen for ekstra smak.
Server på fine tallerkener og nyt
Vend de sprøstekte gnocchiene i kaperssausen. Legg de på tallerkener med de ovnsbakte tomatene og server straks.