Gå til hovedinnhold

Gresskargnocchi med kaperssaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Har du prøvd hjemmelaget gnocchi med kaperssaus før? En vegansk og smakfull rett, perfekt til høstsesongen! Butternutgresskar, også kalt butternut squash – eller bare gresskar, har en mild og rund smak. Knadd sammen med potet, får du en myk konsistens du kan forme gnocchi av, uten behov for egg. En perfekt base til rettens stjerne: en smaksrik kaperssaus med vegansk smør, hvitløk og salvie. Dette er en imponerende, men enkel rett som gir klassiske italienske vibber. Oppskriften på gnocchi med kaperssaus har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En stor, keramikktallerken med hjemmelaget gnocchi.
Lun, hjemmelaget gnocchi med en spennende kaperssaus. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Bak potet og gresskar
    Stikk noen hull i potetene med en gaffel og bak dem i ovnen på 200°C i ca. 1 time. Samtidig legges butternutgresskaret med snittsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i 30–40 minutter, eller til det er helt mykt.

  2. Lag deigen
    Skrap ut innmaten fra potetene og gresskaret og press det gjennom en potetpresse. Krydre med litt salt og pepper. Bland inn melet litt etter litt til du får en jevn deig.

  3. Form gnocchi
    Kna deigen noen få minutter på en melet overflate. Ta en liten del og rull den til en fingertykk pølse. Kutt i 2,5 cm lange biter og legg dem på bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter.

  4. Stek tomatene
    Legg de halverte tomatene med snittsiden opp på et stekebrett. Drypp over litt olje, strø på flaksalt og pepper, og stek dem i ovnen på 180°C i 10 minutter.

  5. Lag kaperssausen
    Smelt vegansk smør i en kjele og fres salviebladene i ca. 30 sekunder. Tilsett chili og hvitløk og stek videre i 1 minutt. Rør inn kapers og sherryeddik og la det småkoke på lav varme.

  6. Kok og stek gnocchi
    Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok gnocchien i små porsjoner. Når de flyter til toppen, er de klare. Ta dem ut med en hullsleiv og fres dem raskt i litt olje for en lett sprø overflate. Tilsett gjerne ekstra salvie i pannen for ekstra smak.

  7. Server på fine tallerkener og nyt
    Vend de sprøstekte gnocchiene i kaperssausen. Legg de på tallerkener med de ovnsbakte tomatene og server straks.